Gelinim Mutfakta Patlıcanlı Ramazan Kebabı TARİFİ: Patlıcanlı Ramazan Kebabı Nasıl Yapılır? 11 Mart 2024 Gelinim Mutfakta Patlıcanlı Ramazan Kebabı

yepyeni haftanın ilk yayınıyla ekrana gelen Gelinim Mutfakta 1341. bölüm başladı. Fenomen yapımda günün yemeği Patlıcanlı Ramazan Kebabı oldu. 7'den 70'e herkesin severek tükettiği patlıcanı bir de böyle deneyin. Peki, Patlıcanlı Ramazan Kebabı nasıl yapılır? İşte 11 Mart Gelinim Mutfakta Patlıcanlı Ramazan Kebabı tarifi..

Gelinim Mutfakta Patlıcanlı Ramazan Kebabı tarifi geldi. 11 Mart 2024 Pazartesi günü ekrana gelen Kanal D yapımı Gelinim Mutfakta 1341. bölüm yıldızı Patlıcanlı Ramazan Kebabı oldu. Bir yiyenin bir daha unutamadığı Gelinim Mutfakta yeni bölüm gelinlerin ödevi Patlıcanlı Ramazan Kebabı oldu. Türk mutfağında oldukça popüler olan Patlıcanlı Ramazan Kebabı püf noktalarını sizler için araştırdık. Ana malzemeleri patlıcan ve et olan Patlıcanlı Ramazan Kebabı nasıl yapılır sizler için araştırdık. İşte Gelinim Mutfakta Patlıcanlı Ramazan Kebabı tarifi..

GELİNİM MUTFAKTA PATLICANLI RAMAZAN KEBABI TARİFİ

MALZEMELER:

4 adet patlıcan

500 gram kıyma

2 orta boy domates

2 yeşil biber

2 orta boy soğan

2 diş sarımsak

1 yemek kaşığı biber salçası

1 tatlı kaşığı pul biber

Tuz

Karabiber

Zeytinyağı

PATLICANLI RAMAZAN KEBABI NASIL YAPILIR?

Gelinim Mutfakta Patlıcanlı Ramazan Kebabı için önce patlıcanları alacalı şekilde soyup tuzlu suda bekletin.

Soğanları yemeklik doğrayıp yeşil biberleri halka şeklinde kesin. Ardından domatesleri dilimleyin.

Etin içine ince doğranmış sarımsak, tuz ve karabiber ekleyip yoğurun.

Patlıcan dilimlerini kurulayıp üzerine zeytinyağı sürüp kızartın.

Kızaran patlıcanların üzerine hazırladığınız et harcından koyup üzerine soğan, biber ve domates dilimlerini yerleştirin.

Biber salçasını etlerin üzerine gezdirin. İstediğiniz baharatları üzerine serpin. Ara ara çevirerek her tarafını eşit pişirin. Sıcak servis edin. Afiyet olsun..

SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber