GELİNİM MUTFAKTA PİLİÇ TOPKAPI TARİFİ: Piliç Topkapı Yemeği Nasıl Yapılır? 15 Mayıs Çarşamba Gelinim Mutfakta Piliç Topkapı Yapımı
Ev hanımlarının hiçbir bölümünü kaçırmadığı Gelinim Mutfakta 1388. bölüm yıldızı Piliç Topkapı oldu. 15 Mayıs Çarşamba günü ekrana gelen Gelinim Mutfakta yeni bölüm Piliç Topkapı yapımına dair püf noktalar geldi. En güzel Piliç Topkapı tarifini sizler için derledik. İşte Gelinim Mutfakta Piliç Topkapı tarifi..
Gelinim Mutfakta Piliç Topkapı tarifi araştırması yapan izleyiciler şahane lezzete odaklandı. Haftanın 5 günü yeni bölümüyle izleyicilerin karşısına çıkan Gelinim Mutfakta yarışmasında gözler yeni bölüme çevrildi. 15 Mayıs Çarşamba günü ekrana gelen Gelinim Mutfakta 1388. bölüm gelinlerin ödevi Piliç Topkapı oldu. Bir yiyenin bir daha tadını unutamadığı Piliç Topkapı malzemeleri ve yapımına dair detaylar haberimizde. İşte Gelinim Mutfakta Piliç Topkapı tarifi.
GELİNİM MUTFAKTA PİLİÇ TOPKAPI TARİFİ
MALZEMELER
7 adet kemiksiz tavuk but
Yarım limon suyu
5 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz
İç Pilav İçin;
Pirinç
2 yemek kaşığı kuzu ciğeri
1 yemek kaşığı kuş üzümü
1 adet soğan
1 yemek kaşığı dolmalık fıstık
Tuz
Yenibahar
3 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yemek kaşığı tereyağı
Sıcak su
Üzerine Sürmek İçin;
1 tatlı kaşığı yoğurt
1 tatlı kaşığı salça
PİLİÇ TOPKAPI NASIL YAPILIR?
Gelinim Mutfakta Piliç Topkapı için kemiksiz butları limon suyu, tuz, zeytinyağlı sosta bekletin. İç pilav için sıvı yağ ve tereyağını kızdırın. Dolmalık fıstıkları kızartın.
İnce ince doğranmış kuru soğan ve kuzu ciğeri ekleyin. Pirinçleri süzüp kuş üzümü, yenibahar ve tuz ekleyin. Sıcak su ekleyip pişirin.
İç pilavı soğutup butları düz bir zemine yayın. İçine iç pilavdan koyup sarın. Kürdanla tutturup tepsiye dizin. Kalan sosu üzerine gezdirin. Salça ve yoğurdu karıştırıp butların üzerine sürün.
200 derece ısıtılmış fırında kızarıncaya kadar pişirin. Patates kızartmasıyla servis edin. Deneyenlere afiyet olsun..