Gelinim Mutfakta Şanlıurfa Söğürmeli Kebap TARİFİ: Söğürme Kebabı Nasıl Yapılır? 12 Şubat Gelinim Mutfakta Şanlıurfa Söğürmeli Kebap

Yepyeni bir haftaya başlayan Gelinim Mutfakta yarışında yeni gün tarifi geldi. 12 Şubat Pazartesi günü ekrana gelen Gelinim Mutfakta 1321. bölüm yıldızı Şanlıurfa Söğürmeli Kebap oldu. Güneydoğunun incisi Şanlıurfa Söğürmeli Kebap nasıl yapılır merak edenler kalemi kağıdı hazırlayın..

Kanal D Gelinim Mutfakta Şanlıurfa Söğürmeli Kebap tarifi merak edildi. 12 Şubat Pazartesi günü Kanal D ekranındaki yerini alan Gelinim Mutfakta 1321. bölüm başladı. Yepyeni haftanın ilk yayını ile izleyenlerin karşısına çıkan Gelinim Mutfakta yeni bölüm yıldızı Şanlıurfa Söğürmeli Kebap oldu. Bir yiyenin bir daha tadını unutamayacağı Şanlıurfa Söğürmeli Kebap yapımına geçildi. Haftanın ilk bölümünü seyreden Gelinim Mutfakta izleyicileri Şanlıurfa Söğürmeli Kebap nasıl yapılır araştırdı. Hanımlar kalemi kağıdı alın. İşte Gelinim Mutfakta Şanlıurfa Söğürmeli Kebap tarifi..

GELİNİM MUTFAKTA ŞANLIURFA SÖĞÜRMELİ KEBAP TARİFİ

Malzemeler:

500 gram kuzu kıyma

adet orta boy soğan

2 diş sarımsak

1 yemek kaşığı biber salçası

1 yemek kaşığı domates salçası

1 çay kaşığı kimyon

Yarım çay kaşığı karabiber

Yarım çay kaşığı pul biber

Tuz

4 adet közlenmiş yeşil biber

4 adet közlenmiş domates

Yarım demet maydanoz

4 adet lavaş ekmeği

ŞANLIURFA SÖĞÜRMELİ KEBAP NASIL YAPILIR?

Gelinim Mutfakta Şanlıurfa söğürmeli kebap için önce soğanları ve sarımsakları rendeleyin.

Kıymayı, soğanları, sarımsakları, biber ve domates salçasını, kimyonu, karabiberi, pul biberi ve tuzu bir kaba alıp karıştırın.

Malzemeleri yoğurup dinlendirin. Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp avuç içiyle yuvarlayın.

Kebapları ızgarada pişirin. Pişen kebabın altına közlenmiş yeşil biberleri ve domatesleri yerleştirin.

Üzerine ince doğranmış maydanozları serpin. Lavaş ekmeğini ısıtıp sıcak servis edin. Deneyen herkese afiyet olsun..

SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber