Gelinim Mutfakta Sarıyer Böreği Tarifi: Sarıyer Böreği Nasıl Yapılır? 15 Şubat Gelinim Mutfakta Sarıyer Böreği Malzemeleri

Haftanın dördüncü günü ekrana gelen Gelinim Mutfakta 1335. bölüm başladı. 15 Şubat Perşembe günü yayınlanan Gelinim Mutfakta yeni bölüm yıldızı Sarıyer Böreği oldu. Çıtır çıtır lezzetini bir tadanın bir daha unutamadığı Gelinim Mutfakta Sarıyer Böreği tarifi geldi. Peki, Sarıyer Böreği nasıl yapılır? İşte 15 Şubat Gelinim Mutfakta Sarıyer Böreği tarifi..

Türk mutfağının olmazsa olmazlarından Sarıyer Böreği tarifi geldi. 15 Şubat Perşembe günü seyircilerin karşısına çıkan Gelinim Mutfakta Sarıyer Böreği tarifi sorgulandı. Tezgah başına geçen Gelinim Mutfakta gelinleri günün çeyrek altınını kazanmak için kolları sıvadı. Haftanın dördüncü günü yayına giren Gelinim Mutfakta yeni bölüm Sarıyer Böreği yapımına geçildi. Damak çatlatan lezzetiyle görenlerin aklını alan Gelinim Mutfakta Sarıyer Böreği malzemeleri belli oldu. Peki, Sarıyer Böreği nasıl yapılır? İşte 15 Şubat Gelinim Mutfakta Sarıyer Böreği tarifi..

GELİNİM MUTFAKTA SARIYER BÖREĞİ TARİFİ

MALZEMELER:

8 adet yufka

200 gram beyaz peynir

100 gram lor peyniri veya rendelenmiş kaşar peyniri

1 adet yumurta

Yarım su bardağı süt veya yoğurt

Yarım su bardağı sıvı yağ

1 yemek kaşığı susam veya çörek otu

SARIYER BÖREĞİ NASIL YAPILIR?

İlk olarak beyaz peyniri bir kase içerisine rendeleyin veya ezin. Ardından lor peyniri veya rendelenmiş kaşar peyniri ile karıştırın.

Yufkaları tezgaha serin. Üzerine sıvı yağ sürün ve peynirli harçtan yayın.

İkinci bir yufkayı üzerine kapatın ve tekrar peynirli harçtan yayın. Bu işlemi 4 yufka için tekrarlayın.

Son yufkayı da kapatıp böreği üçgen şeklinde dilimleyin. Her dilimin üst kısmını birleştirip gül şekli verin.

Yumurta, süt veya yoğurt ve sıvı yağı karıştırarak böreğin üzerine sürün. Üzerine susam veya çörek otu serpin.

Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Piştikten sonra sıcak veya ılık olarak servis yapın. Afiyet olsun..

SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber