Gelinim Mutfakta Sebzeli Çıtır Börek Tarifi YAYINDA! Sebzeli Çıtır Börek Nasıl Yapılır? 12 Ocak 2024 Gelinim Mutfakta Sebzeli Çıtır Börek TIKLA ÖĞREN

Bir hafta finalinin daha geldiği Gelinim Mutfakta yarışında yeni gün başladı. Kanal D canlı yayın izlenen Gelinim Mutfakta Sebzeli Çıtır Börek yapıldı. 12 Ocak Cuma günü ekrana gelen Gelinim Mutfakta Sebzeli Çıtır Börek tarifi sizler için derledik. İşte merak edenler için Gelinim Mutfakta Sebzeli Çıtır Börek tarifi..

Kanal D canlı yayın izlenen Gelinim Mutfakta Karakuş Tatlısı tarifi geldi. Hafta finali yayını ile ekrandaki yerini alan Gelinim Mutfakta 1300. bölüm başladı. Dillere destan Sebzeli Çıtır Börek tarifi geldi. 12 Ocak Cuma günü ekrandaki yerini alan Gelinim Mutfakta yarışında günün lezzeti Sebzeli Çıtır Börek oldu. Bir yiyenin bir daha tadını unutamadığı Sebzeli Çıtır Börek tarifinin püf noktaları merak edildi. Gelinim Mutfakta sunucusu Nursel Ergin gelinlerin bugünkü ödevinin detaylarını verdi. Çeyrek altın ve 10 bilezik kazanma savaşı veren gelinlerden en güzel Sebzeli Çıtır Börek yapan çeyrek altınla mükafatlandırılacak. İzleyenlerin kalem kağıt alıp yapmaya koyulduğu Sebzeli Çıtır Börek yapımını sizler için sıraladık. Peki, Sebzeli Çıtır Börek nasıl yapılır? İşte Gelinim Mutfakta Sebzeli Çıtır Börek tarifi..

12 OCAK 2024 GELİNİM MUTFAKTA SEBZELİ ÇITIR BÖREK TARİFİ

MALZEMELER:

5 adet yufka

SIVI HARÇ İÇİN:

3 yemek kaşığı nişasta

3 yemek kaşığı un

1 yemek kaşığı sirke

1 su bardağı sıvı yağ

1 kabartma tozu

İç harcı için;

4 dal pırasa

2 kabak

2 havuç

2 kırmızı biber

200 gr tavuk göğsü

Dereotu

2 yemek kaşığı soya sosu

Tuz

SEBZELİ ÇITIR BÖREK YAPILIŞI:

Tavuğu julyen doğrayıp soteleyin. Ardından havuç ve kabağı rendeleyin.

Pırasayı ve biberi küçük küçük doğrayıp kenara alın. Sebzeleri zeytinyağında ayrı ayrı soteleyin.

En son dereotu, tuz ve soya sosunu ekleyip tüm malzemeyi karıştırın.

Üzeri için yumurta sarısını ayırın. Un, nişasta, sirke, sıvı yağı ve kabartma tozunu karıştırın.

Yufkanın her yerine eşit miktarda unlu nişastalı karışımdan ekleyin. Karışımı iyice her yerine yayın.

Yufkayı bohça şeklin getirip 4 eş parçaya bölüm. Kesilen eş parçaların orta kısmına sebzeli harçla doldurun.

Bohça şeklini verip yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirin. Üzerine yumurta sarısı sürüp 180 derece fırında pişirin. Afiyet olsun..

SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber