GELİNİM MUTFAKTA ŞEHZADE BEĞENDİ TARİFİ: Şehzade Beğendi Nasıl Yapılır? 29 Nisan Gelinim Mutfakta Şehzade Beğendi Yapımı

Yepyeni bir haftanın startı verilen Gelinim Mutfakta yarışında yeni bölüm başladı. 29 Nisan Pazartesi günü ekrana gelen Gelinim Mutfakta 1376. bölüm yemeği Şehzade Beğendi oldu. Saray mutfağının en sevilen yemeklerinden Şehzade Beğendi püf noktaları geldi. İşte Gelinim Mutfakta Şehzade Beğendi tarifi..

Gelinim Mutfakta Şehzade Beğendi tarifi geldi. 29 Nisan Pazartesi gününün gelişiyle altın yarışına devam eden Gelinim Mutfakta 1376. bölüm ekrana geldi. Haftanın ilk gün yarışında günün lezzeti Şehzade Beğendi oldu. Saray mutfağından günümüze uyarlanan Şehzade Beğendi tarifi sizler için derledik. Peki, Şehzade Beğendi nasıl yapılır? İşte merak edilen Gelinim Mutfakta Şehzade Beğendi tarifi..

GELİNİM MUTFAKTA ŞEHZADE BEĞENDİ TARİFİ

MALZEMELER:

1 kg kuşbaşı dana eti

5 adet patlıcan

3 yemek kaşığı sıvı yağ

2 adet soğan

4-5 adet yeşil biber

4-5 diş sarımsak

1 çay kaşığı karabiber

1 çay kaşığı pul biber

Tuz

1 yemek kaşığı domates salçası

2 su bardağı et suyu

Üzeri İçin;

2 adet domates

Soğan dilimleri

Biber

Tempure Harcı İçin:

Yarım su bardağı buğday nişastası

1 çay bardağı un

1 tutam tuz

1 adet yumurta

Yarım şişe sade soda

Kızartmak İçin:

2 su bardağı Ayçiçek yağı

ŞEHZADE BEĞENDİ NASIL YAPILIR?

Gelinim Mutfakta Şehzade Beğendi için kuşbaşı doğranan eti düdüklü tencereye koyun. Üzerini geçecek kadar su koyup kaynamaya bırakın.

Buhar çıkmaya başladığında buhar düğmesini indirip 10 dakika daha pişirin. Patlıcanları çizgili soyup küp küp doğrayın.

Suyu süzülen patlıcanları kızgın yağda kızartın. Bir tencereye 3 yemek kaşığı sıvı yağ alıp 2 adet yemeklik doğranmış kuru soğanla birlikte kavurun.

Yeşil biberleri de doğrayıp ekleyin. Karabiber, pul biber, tuz ekleyin. Haşlanan etleri koyup kavurun.

Toprak kaba kızartılan patlıcanları alıp etli karışımı dökün. Üzerine domates dilimleri ve biber koyun. Sosu için 1 yemek kaşığı domates salçası ve 2 su bardağı et suyunu karıştırın.

180 derece fırında domates ve biberler pişinceye kadar yaklaşık 20 dakika pişirin. Sıcak servis edin. Deneyenlere afiyet olsun..

SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber