GELİNİM MUTFAKTA ŞENLİK BÖREĞİ TARİFİ 9 EYLÜL PAZARTESİ: Şenlik Böreği Nasıl Yapılır?

9 Eylül Pazartesi günü ekrana gelen Gelinim Mutfakta 1446. bölüm Şenlik Böreği yapımına geçildi. 4 gelin Şenlik Böreği için tezgah başına geçti. Peki, Şenlik Böreği nasıl yapılır? İşte Gelinim Mutfakta Şenlik Böreği tarifi..

Kanal D ekranında yayınlanan Gelinim Mutfakta'da yeni hafta macerası başladı. 9 Eylül Pazartesi günü izleyici karşısına çıkan fenomen yapım Gelinim Mutfakta günün yıldızı Şenlik Böreği oldu. 9 Eylül Pazartesi günü 1446. bölümde tezgah başına geçen gelinler Şenlik Böreği malzemelerini hazırlayıp pişirmeye geçti. Peki, Şenlik Böreği nasıl yapılır? İşte 9 Eylül Gelinim Mutfakta Şenlik Böreği tarifi..

GELİNİM MUTFAKTA ŞENLİK BÖREĞİ TARİFİ

MALZEMELERİ

5 adet orta boy patates

1 tutam tuz

1 tutam karabiber

1 tutam toz kırmızı biber

2 adet yufka

Sosu İçin;

2,5 yemek kaşığı yoğurt

3 yemek kaşığı sıvı yağ

Yarım çay kaşığı tuz

1 paket kabartma tozu

Yarım su bardağı su

Üzeri İçin:

1 çay bardağı süt

ŞENLİK BÖREĞİ NASIL YAPILIR?

Gelinim Mutfakta Şenlik Böreği tarifi için patateslerin kabuklarını soyup rendeleyin. Baharatları ekleyip karıştırın.

Sosu için tüm malzemeleri derin bir kaba koyup harmanlayın. Yufkayı yayıp 8’e bölün. Yufkaları sosla ıslatıp üzerine patates koyun.

Rulo şeklinde sarıp tepsiye dizin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Deneyen herkese afiyet olsun...

SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber