GELİNİM MUTFAKTA SOĞAN DOLMASI TARİFİ: Soğan Dolması Nasıl Yapılır? 13 Mart Gelinim Mutfakta Soğan Dolması Yapıldı

Kanal D'nin sevilen yapımı Gelinim Mutfakta 1343. bölüm yıldızı Soğan Dolması oldu. Bir yiyenin bir daha tadını unutamadığı Soğan Dolması nasıl yapılır sizler için derledik. İşte 13 Mart Çarşamba günü ekrana gelen Gelinim Mutfakta Gelinim Mutfakta tarifi..

Gelinim Mutfakta Soğan Dolması tarifi geldi. 13 Mart Çarşamba günü saatler 13.30 olduğunda yayına giren Gelinim Mutfakta 1343. bölüm yıldızı Soğan Dolması oldu. Birbirinden güzel tarifleri ekrana getiren Kanal D fenomeni Gelinim Mutfakta yarışında günün yemeği Soğan Dolması tarifi oldu. Mutfakların olmazsa olmazı soğanın bu kez pirinç ve bulgurla buluştuğu Soğan Dolması tarifi bekleyenler için en pratik yöntem geldi. Herkesin severek yediği Soğan Dolması nasıl yapılır sizler için araştırdık. İşte Gelinim Mutfakta Soğan Dolması tarifi..

GELİNİM MUTFAKTA SOĞAN DOLMASI TARİFİ

MALZEMELER:

6-8 adet büyük boy soğan

250 gram kıyma

1 su bardağı pirinç

2 yemek kaşığı domates salçası

2 yemek kaşığı biber salçası

2 yemek kaşığı sıvı yağ

1 çay kaşığı kimyon

1 çay kaşığı karabiber

1 çay kaşığı pul biber

Tuz

Yeteri kadar su

Limon dilimleri

Maydanoz yaprakları

SOĞAN DOLMASI NASIL YAPILIR?

Gelinim Mutfakta Soğan Dolması için soğanları yıkayıp kabuklarını soyun. Ardından ortadan kesin. Ortalarını oyun.

Pirinci yıkayıp süzün. Bir kasede kıymayı, yıkanmış pirinci, domates salçasını, biber salçasını, sıvı yağı, kimyonu, karabiberi, pul biberi ve tuzu karıştırın.

Soğanların içlerine hazırlanan harçtan doldurun. Soğanları tencereye yerleştirip üzerine limon dilimlerini koyun.

Tencereye su ekleyip kapatın. Soğanları yaklaşık 30-40 dakika pişirin. Pişen soğan dolmalarını servis tabağına alıp dilediğiniz gibi süsleyin. Afiyet olsun!

SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber