GELİNİM MUTFAKTA SÜRPRİZLİ ARMUT TATLISI TARİFİ: Armut Tatlısı Nasıl Yapılır? 26 Nisan Gelinim Mutfakta Sürprizli Armut Tatlısı Yapımı

Final yarışıyla ekrana gelen Gelinim Mutfakta 1375. bölüm başladı. Haftanın son günü yayınlanan Gelinim Mutfakta final bölümünde Sürprizli Armut Tatlısı yapıldı. Hem şık hem de leziz bir tarif olan Sürprizli Armut Tatlısı yapımına geçildi. Peki, Sürprizli Armut Tatlısı nasıl yapılır? İşte Gelinim Mutfakta Sürprizli Armut Tatlısı tarifi..

Gelinim Mutfakta Sürprizli Armut Tatlısı yapımına dair püf noktalar merak edildi. Kanal D canlı yayın takip eden izleyicilerin odaklandığı Gelinim Mutfakta Sürprizli Armut Tatlısı malzemeleri araştırıldı. 26 Nisan Cuma günü izleyici karşısına çıkan Gelinim Mutfakta 1375. bölüm gelinlerin ödevi Sürprizli Armut Tatlısı oldu. Görüntüsüyle davet sofralarına yakışan Sürprizli Armut Tatlısı tarifini sizler için derledik. İşte merak edilen Gelinim Mutfakta Sürprizli Armut Tatlısı tarifi..

GELİNİM MUTFAKTA SÜRPRİZLİ ARMUT TATLISI TARİFİ

MALZEMELER:

4 adet armut

1,5 su bardağı toz şeker

3-4 adet karanfil

1 adet çubuk tarçın

4 su bardağı su

Servis İçin:

Kaymak

SÜRPRİZLİ ARMUT TATLISI NASIL YAPILIR?

Gelinim Mutfakta Sürprizli Armut Tatlısı için armutları yıkayıp kabuklarını soyun. Daha sonra limon sıkılan su dolu kabın içinde limon kabukları ile birlikte bekletin.

Tencerenin içine armutları yan yana dizin. Üzerine toz şeker, karanfil ve çubuk tarçını yerleştirin.. Su ekleyip orta ateşte pişmeye bırakın.

10 dakika sonra armutları çevirin. Ara ara suyundan armutların üzerlerine gezdirin. Kapağı kapalı şekilde 50-60 dakika pişirin.

Yumuşayan armutları, tarçını ve karanfilleri tencereden alın. Şerbetini 5 dakika daha kaynatıp armutların üzerine gezdirin. Kaymak ile servis edin. Deneyen herkese afiyet olsun..

SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber