GELİNİM MUTFAKTA SÜT KEBABI TARİFİ: Osmanlı Saray Mutfağı Süt Kebabı Nasıl Yapılır? (3 Haziran 2024) Gelinim Mutfakta Süt Kebabı Malzemeleri

Gelinim Mutfakta 3 Haziran Pazartesi gelinlerin ödevi Osmanlı mutfağının alametifarikalarından olan Süt Kebabı oldu. Saray mutfağından günümüze uyarlanan Süt Kebabı tarifi sizler için derlendi. Peki, Süt Kebabı nasıl yapılır? İşte 3 Haziran Gelinim Mutfakta Süt Kebabı tarifi..

Gelinim Mutfakta Süt Kebabı tarifi araştıran izleyiciler ekran başına geçti. Milyonlarca izleyicinin pürdikkat takip ettiği Gelinim Mutfakta 1401. bölüm başladı. 20 bölüm sürecek 6. sezon finalinin start aldığı Gelinim Mutfakta yarışmasında haftanın ilk yarışı başladı. 3 Haziran 2024 Pazartesi günü yayınlanan Gelinim Mutfakta yeni bölüm 4 finalist Süt Kebabı yapmaya başladı. Ekran karşısındaki izleyiciler Süt Kebabı nasıl yapılır araştırdı. İşte 3 Haziran Gelinim Mutfakta Süt Kebabı tarifi..

GELİNİM MUTFAKTA SÜT KEBABI TARİFİ

MALZEMELER

400 gr kuzu eti

10 adet arpacık soğan

Yarım demet maydanoz

1 lt süt

1 tatlı kaşığı tuz

1 çay kaşığı tarçın

1 çay kaşığı karabiber

Patates Püresi İçin:

4 adet patates

1 su bardağı süt

3 yemek kaşığı tereyağı

1 tatlı kaşığı tuz

SÜT KEBABI NASIL YAPILIR?

Gelinim Mutfakta süt kebabı için eti ve tüm malzemeleri karıştırıp dinlendirin. Kuzuyu şişlere geçirin.

Patates püresi için patatesleri haşlayın. Kuzu etlerini orta ateşte pişirin. Azıcık un eleyip dinlendirin. Haşlanan patatesleri soyup sütle karıştırın.

Etlere baharatları ve tarçını ekleyin. Tabağın altına önce patates püresini yayın. Üzerine kuzu etlerini yerleştirip maydanozla süsleyin. Deneyenlere afiyetler olsun..

SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber