GELİNİM MUTFAKTA TAVUKLU ÇARŞAF BÖREĞİ TARİFİ: Tavuklu Çarşaf Böreği Nasıl Yapılır? Çarşaf Böreği Malzemeleri

Ev hanımlarının gözde programı Gelinim Mutfakta 1369. bölüm Tavuklu Çarşaf yapıldı. 18 Nisan Perşembe günü ekrana gelen Gelinim Mutfakta yeni bölüm gelinlerin ödevi Tavuklu Çarşaf Böreği oldu. Dillere destan tadıyla herkesin sevdiği Tavuklu Çarşaf Böreği tarifi sizler için derledik. İşte Gelinim Mutfakta Tavuklu Çarşaf Böreği tarifi..

Kanal D Gelinim Mutfakta Tavuklu Çarşaf Böreği tarifi araştırmaları yanıt buldu. Milyonların severek takip ettiği Gelinim Mutfakta yarışmasında günün yıldızı Tavuklu Çarşaf Böreği oldu. 4 gelin tezgah başına geçti ve günün en güzel Tavuklu Çarşaf Böreği yapmak için kolları sıvadı. Peki, Tavuklu Çarşaf Böreği nasıl yapılır? İşte 18 Nisan Perşembe yıldızı Gelinim Mutfakta Tavuklu Çarşaf Böreği tarifi..

GELİNİM MUTFAKTA TAVUKLU ÇARŞAF BÖREĞİ TARİFİ

MALZEMELER:

1 kg hazır yufka

1 kg kadar tavuk bonfile

2 adet kırmızı biber

2 adet yeşil biber

1 tatlı kaşığı tatlı biber salçası

Kekik

Karabiber

Pul biber

Sos İçin;

1,5 su bardağı süt

2 yumurta

Yarım çay bardağı sıvı yağ

Susam

Çörek otu

TAVUKLU ÇARŞAF BÖREĞİ NASIL YAPILIR?

Gelinim Mutfakta Tavuklu Çarşaf Böreği nasıl yapılır ilk olarak tavukları yıkayıp haşlayın. Ardından didikleyip kenara alın.

Sıvı yağda julyen doğranmış yeşil ve kırmızı biberi soteleyip içine salçayı ilave edin. Karıştırıp tavukları ekleyin.

İçine kepçeyle haşlanmış tavuk suyundan koyun. Baharatları ilave edip sotelendikten sonra alın ve soğumaya bırakın.

Sos için bütün malzemeyi bir kasede karıştırın. Yufkayı tezgaha serip ortadan kesin. Üzerine hazırlanan sostan sürün. Ortaya doğru katlayın.

İç harcı koyup kenarlarını hafif katlayın. Bütün börekler bitince kalan sosu üzerine gezdirin. 200 derecede üstü kızarana kadar pişirin. Deneyenlere afiyet olsun..

SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber