GELİNİM MUTFAKTA TAVUKLU ÇÖKERTME KEBABI TARİFİ: Tavuklu Çökertme Kebabı Nasıl Yapılır? (21 Mayıs) Gelinim Mutfakta Tavuklu Çökertme Kebabı Yapımı

Ev hanımlarının dört gözle beklediği Gelinim Mutfakta yarışmasında yeni gün başladı. Büyük sezon finaline geri sayıma geçen gelinler bugünün çeyrek altınını kazanmak için kolları sıvadı. 21 Mayıs Salı Gelinim Mutfakta 1392. bölüm Tavuklu Çökertme Kebabı yapıldı. İşte Gelinim Mutfakta Tavuklu Çökertme Kebabı tarifi..

Gelinim Mutfakta Tavuklu Çökertme Kebabı tarifi geldi. 21 Mayıs Salı günü Tavuklu Çökertme Kebabı ödevi verilen gelinler çeyrek altın yarışına başladı. Haftanın ikinci günü yayınlanan Gelinim Mutfakta maratonunda günün çeyrek altınını kazanmak için en güzel Tavuklu Çökertme Kebabı tabağını çıkaracak olan gelinler hazırlandı. 7'den 70'e herkesin sevdiği patates ve tavuk birleşimi Tavuklu Çökertme Kebabı püf noktaları sizler için araştırdık. Peki, Tavuklu Çökertme Kebabı nasıl yapılır? İşte 21 Mayıs Gelinim Mutfakta Tavuklu Çökertme Kebabı tarifi..

GELİNİM MUTFAKTA TAVUKLU ÇÖKERTME KEBABI TARİFİ

MALZEMELER:

3 parça tavuk göğsü

Tavuk Sosu İçin:

1 yemek kaşığı yoğurt

3 yemek kaşığı sıvı yağ

1 çay kaşığı kekik

1 çay kaşığı pul biber

Yarım çay kaşığı karabiber

1 soğan

Patates Kızartması İçin:

4-5 adet orta boy patates

Yoğurtlu Sos İçin:

1 kase yoğurt

1-2 diş sarımsak

Tuz

Üzeri İçin:

2-3 yemek kaşığı tereyağı

1 tatlı kaşığı pul biber

TAVUKLU ÇÖKERTME KEBABI NASIL YAPILIR?

Gelinim Mutfakta Tavuklu Çökertme Kebabı için önce tavukları julyen doğrayın. Marine sosunu hazırlayıp tavukları güzelce soslayıp dinlendirin.

Patatesleri kibrit çöpü gibi kesip kızgın yağda kızartın. Marine ettiğiniz tavukları Ayçiçek yağında soteleyin. Servis tabağına önce patatesleri üzerine yoğurtlu sosu dökün.

En üste tavuk parçalarını koyun. Son olarak bir tavada kızdırdığınız tereyağına pul biber ekleyip yemeğin üzerine gezdirin. Çıtır çıtır Tavuklu Çökertme Kebabı herkese afiyet olsun..

SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber