GELİNİM MUTFAKTA YEŞİL MANTI TARİFİ: Yeşil Mantı Nasıl Yapılır? 4 Temmuz Gelinim Mutfakta Yeşil Mantı Malzemeleri

4 Temmuz Perşembe günü ekrana gelen Gelinim Mutfakta yarışmasında sondan bir önceki bölüm ekrana geldi. 4 Temmuz Perşembe günü yayınlanan Gelinim Mutfakta 1419. bölüm Yeşil Mantı yapımı başladı. Tezgah başındaki gelinler Yeşil Mantı tarifine odaklandı. Peki, Yeşil Mantı nasıl yapılır? İşte yanıtı..

Gelinim Mutfakta Yeşil Mantı tarifi merak eden izleyiciler ekran karşısına geçti. 4 Temmuz Perşembe günü yayın hayatına devam eden Gelinim Mutfakta 1419. bölüm Yeşil Mantı günün ödevi oldu. Her gün en güzel tabağı hazırlayan gelin çeyrek altını kaptı. Peki, Yeşil Mantı nasıl yapılır? İşte 4 Temmuz Gelinim Mutfakta Yeşil Mantı tarifi..

GELİNİM MUTFAKTA YEŞİL MANTI TARİFİ

MALZEMELER

Hamuru İçin;

1 bağ ıspanak

Yarım çay bardağı su

1 yumurta

Tuz

Aldığı kadar un

İçi İçin;

Yarım kg kıyma

1 bağ soğan

1 kase maydanoz

Tuz, kırmızı toz biber

Üzeri İçin;

Yarım kg yoğurt

1 diş sarımsak

Tuz

Salça Sosu İçin;

4 yemek kaşığı zeytinyağı

2 yemek kaşığı salça

1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber

YEŞİL MANTI NASIL YAPILIR?

Gelinim Mutfakta Yeşil Mantı hamuru için ıspanakları yıkayıp rondodan geçirin. Yumurtayı ve tuzu ekleyip hamur kıvamına getirin.

İçi için kıymalı harcı hazırlayıp içine ince kıyılmış soğan ve maydanoz koyun. Baharatları ekleyip bezenin birini oklava ile açın.

Hamurların üzerine biraz kıyma koyup mantı şeklinde kapatın. İkinci bezeyi de aynı şekilde hazırlayın. Kaynayan suya mantıları salıp haşlayın.

Mantıları süzüp sarımsaklı yoğurdu hazırlayın. Sarımsağı tuz ile ezip yoğurdun içine katın. Salça sosu hazırlayıp zeytinyağını ısıtın. Baharatlarını ekleyin. Deneyenlere afiyet olsun..

SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber