Gelinim Mutfakta Yeşilim Tatlısı TARİFİ: Yeşilim Tatlısı Nasıl Yapılır? 23 Şubat 2024 Cuma Gelinim Mutfakta Yeşilim Tatlısı Yapımı

Hafta finali bölümüyle ekrana gelen Gelinim Mutfakta 1330. bölüm başladı. 23 Şubat Cuma günü izleyicilerin karşısına çıkan Gelinim Mutfakta Yeşilim Tatlısı yapıldı. Yemyeşil rengiyle sağlıklı tarifler arasında yer alan Yeşilim Tatlısı nasıl yapılır merak edildi. İşte 23 Şubat Gelinim Mutfakta Yeşilim Tatlısı tarifi..

Kanal D canlı yayın izleyenler Gelinim Mutfakta yeni bölüme odaklandı. Haftanın 5 günü ekran macerasına devam eden Gelinim Mutfakta 1330. bölüm start aldı. 23 Şubat Cuma günü yayına giren Gelinim Mutfakta yeni bölüm yıldızı Yeşilim Tatlısı oldu. Oldukça ilginç ve sağlıklı bir tatlı seçeneği olan Gelinim Mutfakta Yeşilim Tatlısı tarifi geldi. Bir yiyenin hem tadını hem de görüntüsünü hafızasından silemediği Gelinim Mutfakta Yeşilim Tatlısı nasıl yapılır merak edildi. Peki, Yeşilim Tatlısı nasıl yapılır? İşte Gelinim Mutfakta Yeşilim Tatlısı tarifi..

GELİNİM MUTFAKTA YEŞİLİM TATLISI TARİFİ

Malzemeler:

2 su bardağı ıspanak

4 su bardağı su

1 su bardağı toz şeker

1 su bardağı süt

1 çay bardağı nişasta

1 yemek kaşığı tereyağı

Toz tarçın

İç Dolgusu İçin:

3 su bardağı süt

4 yemek kaşığı irmik

2 yemek kaşığı krema

Yarım su barağı Hindistan cevizi

Çıtır kadayıf tozu

YEŞİLİM TATLISI TARİFİ:

Gelinim Mutfakta yeşilim tatlısı için muhallebili karışımı hazırlayın. Karışımı püre haline getirin.

Bir tencereye ıspanaklı pirinç püresini alıp üzerine toz şeker ekleyin. Ardından süt ve nişastayı iyice karıştırın.

İç dolgu için süt, irmik, krema ve Hindistan cevizi karıştırın. Çıtır kadayıf tozunu hazırlayıp iç dolguyla birleştirin.

Tatlı koyulaştıktan sonra ocaktan alıp top şekli verin. Üzerlerine isteğe bağlı olarak toz tarçın serpip meyvelerle süsleyin. Herkese afiyet olsun..

SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber