HAC KAYIT SON GÜN: Hac kayıtları ne zaman son? 2025 hac kayıtları ne zaman?

İslamın şartları arasında yer alan hac ibadetini yerine getirecek olan Müslümanlar ön kayıt ve kayıt yenileme sürecine odaklandı. Hac vazifesini yerine getirecek olan vatandaşlar kura çekimi için bekleyişe geçti. Peki, 2025 hac kura çekimi ne zaman yapılacak? İşte hac sorgulama..

Hac ön kayıt ve kayıt yenileme araştırmaları yeni haftayla birlikte sorgulanmaya başladı. Hacca gitmek isteyen vatandaşlar hac kura çekimi için geri sayıma geçti. Diyanet İşleri Başkanlığı 2025 yılı hac kura çekimi açıklaması milyonlarca vatandaşın odak noktası oldu. 2025 hac kayıtları ne zaman sorgulayan vatandaşlar için son dakika bilgileri geldi. Peki, hac kayıtları ne zaman son? Hac başvurusu nasıl yapılır? İşte merak edilenler..

HAC KAYITLARI NE ZAMAN SON?

Hac ön kayıt ve kayıt yenileme işlemleri 5 Ağustos Perşembe günü başladı ve 16 Eylül Pazartesi günü sona erecek. Hac ön kayıt e-Devlet sisteminden yapılıyor. Refakatçi olmadan hayatlarını idame ettiremeyen engelli, hasta veya yaşlı olan vatandaşlar hac başvurularını daha önce hiç gitmemiş refakatçileri ile birlikte yapacak. 0-12 yaş arası çocuklarını hacca götürmek isteyen kişiler belirlenen süre içerisinde çocuklarının ön kayıtlarını yaptırması gerekiyor.

2025 HAC KAYITLARI NE ZAMAN?

Diyanet İşleri Başkanlığı takvimine göre 2025 yılı hac kura çekimi tarihi açıklanmadı. Geçtiğimiz sene hac kura çekimi 2 Kasım Perşembe günü yapıldı. 2025 hac kuralarının Ekim ayı sonu ile Kasım ayının ilk haftalarında yapılacağı düşünülüyor. Hac başvurularında hacı adaylarının beyan ettiği bilgiler esas alınıyor. Eş, anne, baba, kayınvalide, kayınbaba, kardeş, çocuk ve torun gibi akrabalık bağı olanlar birbirleriyle bağlantı yapabiliyor. Grup birlikteliği 7 kişiyle sınırlı tutuluyor.

SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber