Hac kuraları ne zaman çekilecek? 2024 Hac kura çekiliş tarihi

15 Ekim'de sona eren Hac ön kayıt süreci sonrası, hacı adaylarının en çok merak ettiği konu olan kura tarihi hakkında detaylar belli oldu. Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, bu konuda önemli açıklamalarda bulundu.

E-Devlet üzerinden gerçekleştirilen ön kayıt işlemleri sonrasında, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, hac kuralarının ne zaman çekileceği hakkında bilgi verdi. Erbaş, "Hac müracaatları halen devam ediyor. Müracaatlar tamamlandıktan sonra yani Ekim ayının sonu veya Kasım ayının başında hac kurasını gerçekleştirmiş olacağız İnşallah." ifadelerini kullandı.

Bu açıklamalar doğrultusunda, kura çekilişinin 30 Ekim Pazartesi gününe kadar gerçekleşmesi bekleniyor.

Diğer yandan hacı adayları için iki farklı konaklama türü bulunuyor:

  1. Yakın Mesafeli Konaklama: Kâbe'ye yürüme mesafesinde, dört veya beş yıldızlı otellerde kalmayı tercih edenler için 12-22 gün arasında kalış süresi bulunmaktadır. İki öğün açık büfe yemek hizmeti verilen bu konaklama türü, normal konaklamaya göre fiyatı daha yüksektir.
  2. Normal Konaklama: Mekke'de Mescid-i Haram'a en fazla 7 km. mesafede bulunan otellerde kalmayı tercih edenler için, 2, 3 veya 4 kişilik odalarda 30-40 gün süreyle konaklama imkanı bulunuyor. Sabah kahvaltısı, akşam standart menü ve öğle için kumanya hizmeti verilmektedir.

Hacı adaylarının tercihlerine göre belirlenen bu konaklama türleri, adayların konforlu ve huzurlu bir hac ibadeti geçirmeleri için planlanmıştır.

SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber