Hacer Foggo Kimdir, Kaç Yaşında? Hacer Foggo Aslen Nereli? CHP Hacer Foggo Alevi Mi? Hacer Foggo Nereden Aday? Hacer Foggo Kökeni

Yerel seçim aday belirleme çalışmalarını hızlandıran Cumhuriyet Halk Partisi İzmir adayları açıklandı. CHP İzmir ilçelerinden belediye başkan adayı gösterilmeyen Hacer Foggo kimdir merak edildi. "Siz beni CHP’ye sığdıramadınız, oysa ben yoksullukla mücadele için aday oldum” diyen Hacer Foggo kökeni merak edildi. Peki, Hacer Foggo aslen nereli? Hacer Foggo alevi mi? İşte yanıtı..

Hacer Foggo Karaburun araştırmaları hızlandı. 31 Mart seçimleri için aday belirleme işlemlerini hızlandıran Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir belediye başkan adayları belli oldu. CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cemil Tugay oldu. Yerel seçimlerde yarışacak CHP İzmir adayları listesinde yer almayan Hacer Foggo flaş açıklama geldi. "Siz beni CHP’ye sığdıramadınız, oysa ben yoksullukla mücadele için aday oldum” diyen Hacer Foggo kökeni araştırıldı. Peki, Hacer Foggo kimdir? Hacer Foggo nereden aday? Hacer Foggo aslen nereli? Hacer Foggo alevi mi? İşte merak edilen soruların yanıtları..

HACER FOGGO NEREDEN ADAY?

Hacer Foggo CHP açıklaması geldi. CHP İzmir ilçe belediye başkan adayı gösterilmeyen Hacer Foggo, "Şimdi yine ülkenin her yanındaki o girilemeyen evler, o sokaklar beni bekler” dedi. CHP Konak Belediye Başkan aday adayı olacağı konuşulan Hacer Foggo Karaburun adaylığı gerçekleşmedi. Ne Konak ne de Karaburun ilçe adayı olamayan Hacer Foggo aday gösterilmemesi tepki çekti. Twitter açıklaması yapan Hacer Foggo, “Siz beni sığdıramadınız CHP’ye” diyen Foggo, talana, yoksulluğa karşı mücadele edecek kamusal bir alan için aday olduğunu söyledi, “Şimdi yine ülkenin her yanındaki o girilemeyen evler, o sokaklar beni bekler” dedi.

HACER FOGGO KİMDİR? KAÇ YAŞINDA? ASLEN NERELİ? HACER FOGGO ALEVİ Mİ?

4 Aralık 1967 Tokat'ın Zile ilçesinde doğan Hacer Foggo, Eskişehir Anadolu Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi Sosyal Hizmet Bölümünü okudu. 15 yıl gazete ve dergilerde muhabir olarak çalışan Hacer Foggo ağırlıklı olarak insan hakları ve kent yoksulluğu üzerine çalışmalar yaptı. 2016'da okuluna devam edemeyen çocuklar için Çimenev Bilim ve Sanat Merkezi’ni kuran Hacer Foggo, 2020 yılında Derin Yoksulluk Ağı’nın kurucularından oldu. Askıda Hayatlar – Yoksulluk Günlükleri adlı kitabı olan Hacer Foggo, Cumhuriyet Halk Partisi Yoksulluk Dayanışma Ofisi Koordinatörü görevine devam ediyor. 2015 Ashoka Fellowu seçilen Hacer Foggo, 2021'de Wow Dünya Kadınlar Festivali’nde lider kadınlardan oldu. 2022 yılında SES Yılın Kadınları 2021 ödülünü alan Hacer Foggo, 2022 yılında Çağdaş Gazeteciler Derneği (ÇGD) Eskişehir Şubesi 29. ÇGD Uğur Mumcu Dayanışma Ödülü’nü aldı.

SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber