Hafize Gaye Erkan Evli Mi? Hafize Gaye Erkan Kocası Kim? Hafize Gaye Erkan Kürt Mü? Hafize Gaye Erkan Babası Kimdir?

Merkez Bankası başkanı istifa etti. Son günlerde babasına yönelik iddialarla gündem olan Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan görevden alındı. Tüm Türkiye'nin merak ettiği Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan babası kimdir sorgulandı. Peki, Hafize Gaye Erkan evli mi? Hafize Gaye Erkan kocası kim? Hafize Gaye Erkan kürt mü? İşte yanıtı..

Tüm Türkiye'nin takibinde yer alan Merkez Bankası başkanı istifa etti. Hafize Gaye Erkan görevden alındı. Merkez Bankası Hafize Gaye Erkan 2023 Haziran ayından bu yana yapmakta olduğu görevinden çekildi. ABD ile Türkiye arasındaki kira farkları ardından son dönemde babası ile ilgili iddialarla gündem olan Hafize Gaye Erkan babası kimdir merak konusu oldu. Görevi bırakan Hafize Gaye Erkan kocası Batur Biçer araştırılmaya başladı. Peki, Hafize Gaye Erkan evli mi? Hafize Gaye Erkan nereli? Hafize Gaye Erkan kürt mü? İşte merak edilen soruların yanıtları..

HAFİZE GAYE ERKAN KOCASI BATUR BİÇER

Merkez Bankası eski başkanı Hafize Gaye Erkan kocası Batur Biçer olarak biliniyor. İtibar suikastı kampanyası yapıldığını söyleyen Hafize Gaye Erkan, "Her bir karış toprağı için bedel ödenmiş bu topraklarda doğmuş, büyümüş, eğitim görmüş bir vatan evladı olarak, bu kutsal görev şahsıma tevdi edildiğinde kişisel koşullarımı hiç önemsemeden ülkeme geldim ve görevimin başına geçtim. Bu süreçten ailem ve dahası henüz bir buçuk yaşına bile girmemiş günahsız evladımın daha fazla etkilenmemesi için görevimden affımı talep etmiş bulunuyorum" diyerek istifa etti.

HAFİZE GAYE ERKAN BABASI KİMDİR?

Hafize Gaye Erkan, Merkez Bankası başkanlığı görevini devretti. 1979 İstanbul doğumlu olan Hafize Gaye Erkan İstanbul Erkek Lisesi'nden mezun oldu. Boğaziçi Üniversitesi Endüstri Mühendisliği bölümünü 2001 yılında tamamlayan Hafize Gaye Erkan Hafize Gaye Erkan, Elazığlı makine mühendisi Erol Erkan ile matematik öğretmeni Gamze Erkan kızıdır. Princeton Üniversitesi'nde yöneylem araştırması ve finans mühendisliği alanında doktora derecesi alan Hafize Gaye Erkan, Harvard Business School'da yönetim bilimleri ve Stanford Üniversitesi'nde liderlik üzerine iki eğitim programını tamamladı.

Kariyerine 2005 yılında Goldman Sachs başlayan Hafize Gaye Erkan, 9 yıl ardından ABD'deki büyük bankalar ile sigorta şirketlerine yöneldi. Şirketlerin yönetim kurulları ve üst düzey yönetim ekiplerine bilanço yönetimi, stres testi ve sermaye planlaması, risk yönetimi, birleşme ve satın alma konularında danışmanlık hizmeti verdi. First Republic Bank 2014 yılında çalıştı. 8 yıl boyunca eş icra kurulu başkanı (Co-CEO) başkan, yönetim kurulu üyesi, yatırım direktörü, mevduat direktörü ve risk eş direktörü olarak görev yaptı.

HAFİZE GAYE ERKAN KÜRT MÜ?

Tiffany & Co şirketinde 2 yıl yönetim kurulu üyesi olan Hafize Gaye Erkan, 2022 yılında Fortune 500 listesinde yer alan küresel finans danışmanlığı şirketi Marsh McLennan'ın yönetim kuruluna katıldı. Bankacılık, yatırım, risk yönetimi, teknoloji ve dijital inovasyon konularında uzmanlığı olan Hafize Gaye Erkan, Princeton Üniversitesi Yöneylem Araştırması ve Finansal Mühendislik Bölümü Danışma Konseyi'nde görev yaptı. Doğum yeri İstanbul olan Hafize Gaye Erkan kürt olup olmadığı bilinmiyor.

SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber