HAFTA SONU CAFE, RESTORAN BOYKOT KARARI: Hafta Sonu Cafe Boykotu Nedir? Cafeler Neden Boykot Ediliyor? 20-21 Nisan Cafeler Açık Mı?

Türkiye'de çok konuşulan cafe, restoran boykot kararı araştırılmaya başladı. Son günlerde fiyatlardaki ani yükseliş vatandaşı harekete geçirdi. Bu noktada hafta sonu cafe ve restoranlara gidecek olan vatandaşlar 20-21 Nisan cafeler açık mı merak etti. Peki, hafta sonu cafeler açık olacak mı? İşte son durum..

Tüm Türkiye'nin odak noktası son dönemdeki fahiş fiyatlar oldu. 2024 yılının 4. ayının bitmesine sayılı gün kala pahalılık iyice arttı. Evdeki hesabı çarşıya uyduramayan vatandaşlar harekete geçti. Son dönemde iyiden iyiye tırmanan hayat pahalılığı ardından artık dışarda yemek yemek epey zorlaştı. Hal böyle olunca hem sanat camiasında hem de vatandaş kesiminde boykot kararı alındı. Bu noktada 20-22 Nisan cafe restoran boykot kararı geldi. Peki, hafta sonu cafeler açık mı? İşte yanıtı..

20-21 NİSAN CAFE, RESTORAN BOYKOT

Milyonlarca vatandaşın gündeminde ilk sırada yer alan hayat pahalılığı herkesi canından bezdirdi. Özellikle dar gelirli vatandaşları derinden sarsan hayat pahalılığı artık tap noktaya geldi. Önlenemeyen gidişata dur demek isteyen vatandaşlar harekete geçti. Geçim derdine düşen vatandaşlar sosyal medya platformu X üzerinde örgütlendi. Sosyal medya hareketlenme boykotu beraberinde gelirken 20-21 Nisan tarihlerinde restoran ve kafelere gitmeme kararı alındı.

HAFTA SONU CAFELER AÇIK MI?

Sabah kahvaltısından akşam yemeğine varana dek tüm işletmelerde gıda fiyatlarının yükselişe geçmesi vatandaşı illallah ettirdi. Bir fincan kahve içmenin bile maliyetinin 150 TL'yi aşması vatandaşları dara düşürdü. Hem fiyatların yükselişi hem de porsiyon oranlarının küçülmesi yurttaşları yeni kararlar almaya sevk etti. Bu noktada sosyal medyada 20-21 Nisan tarihlerinde cafe ve restoranlara gidilmeme kararı alındı ancak bu kararın resmi bir dayanağı yok. X hesabında #boykot hashtagine yorum yağdı. 20-21 Nisan tarihlerinde cafe ve restoranlar kapalı değil.

SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber