Hakan Ateş kimdir, kaç yaşında ve ne iş yapıyor? Hakan Ateş hangi bankanın genel müdürü?

Türk bankacılık sektörünün önde gelen isimlerinden biri olan Hakan Ateş, 1959 yılında doğdu. TED Ankara Koleji'nde eğitim aldıktan sonra, Orta Doğu Teknik Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme bölümünden mezun oldu. 1981 yılında kariyerine İş Bankası'nda Teftiş Kurulu Müfettişi olarak başlayan Ateş, bankacılık sektöründeki deneyimini hızla artırdı.

Hakan Ateş'in kariyerinde önemli bir dönüm noktası, 1993 yılında Interbank'ın çeşitli birimlerinde görev aldıktan sonra Merkezi Operasyondan Sorumlu Genel Müdür Yardımcılığı görevine atanması oldu. Interbank'ta Nakit Yönetimi Sistemi'nin kuruluşuna liderlik etti ve bu dönemde bankanın operasyonel süreçlerini başarıyla yönetti.

Bankacılık kariyerine devam ederken, Hakan Ateş, Mali İşler ve Operasyondan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı olarak görev aldığı Bank Ekspress'te Bank of America'nın danışmanlığında önemli bir projeyi yönetti. Bu proje, Bank Ekspress'in yeniden yapılandırılması sürecini içeriyordu.

1996 yılında Rusya'da GarantiBank Moscow'u kurarak Genel Müdürlük görevini üstlenen Ateş, bu süreçte bankanın başarılı bir şekilde faaliyete geçmesini sağladı.

DenizBank'a 1997 yılında Kurucu Genel Müdür olarak atan Hakan Ateş, bankanın büyümesine ve gelişmesine liderlik etti. DenizBank, Ateş'in liderliğinde önemli dönemeçlerden geçti. 2004 yılında halka arz edilen DenizBank, 2006'da Zorlu Holding sahipliğindeki hisselerin Dexia S.A.'ya satışı, 2012'de Sberbank'a satışı ve 2019'da Emirates NBD'ye satışı gibi önemli işlemleri yönetti.

Hakan Ateş, DenizBank'ın yanı sıra Deniz Emeklilik ve Citi Türkiye Bireysel Bankacılık Bölümü'nün yönetim süreçlerinde de etkili bir rol oynadı.

DenizBank'ın başarılı yöneticisi Hakan Ateş, bankacılık kariyerinde elde ettiği deneyim ve başarılarla sektörde saygın bir konuma sahiptir.

SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber