Hamileler Oruç Tutabilir Mi? Hamile Kadın Oruç Tutarsa Ne Olur? Kimler Oruç Tutamaz?

2024 Ramazan ayına sayılı gün kala oruç ibadetini yerine getirmek isteyen hamileler oruç tutmanın bebeğe zararı olup olmadığını sorguladı. Peki, hamile oruç tutabilir mi? Kimler oruç tutamaz? İşte yanıtı..

Mübarek Ramazan ayı geldi çattı. 2024 yılında ilk iftarı 11 Mart Pazartesi günü yapacak olan vatandaşlar Ramazan hazırlıklarına başladı. Hem sahur hem de iftar sofraları için hazırlık yapan vatandaşlar bir yandan da kimlerin oruç tutup tutamayacağını merak etti. Bu noktada hamile oruç tutabilir mi sorusuna yanıt arandı. Beklenen açıklama geldi. Peki, hamile kadın oruç tutabilir mi? Kimler oruç tutamaz? Hamileler oruç tutar mı? İşte merak edilenler..

HAMİLE ORUÇ TUTABİLİR Mİ?

Hamile olan kişiler Ramazanda oruç tutmak istediği için sakıncası olup olmadığını sorguladı. Hamileler oruç tutabilir mi sağlıklıysa ve annenin diyabet ve hipertansiyon gibi herhangi bir kronik hastalığı yoksa oruç tutmasında bir sakınca yok. Bebekte büyüme geriliği yoksa gebelikte oruç tutulabilir. Bebek gelişimi bakımından enerji ve besin ihtiyacı karşılanması gerekiyor. Bu nedenle anne adayının sık sık gıda ve su takviyesi alması gerekiyor. Hamileyken oruç tutulduğunda bu sürecin aksaması riskli bir durum meydana getirebildiği için hamilelere oruç önerilmiyor ancak yasak değil.

KİMLER ORUÇ TUTAMAZ?

Oruç tutması riskli olan kişiler arasında en başta diyabet hastaları, hipoglisemi takları yaşayan bireyler, hamileler ve emziren anneler geliyor. Hamilelikte oruç tutulursa bebeğin erken ve düşük kiloda doğma riski gündeme gelebilir. Eğer gebe olan kişi hamileliğe düşük kiloda başladıysa oruç tutmak hem anne adayına hem de bebeğe zarar verebilir. Dini açıdan hamilelik oruç tutulmaması için kabul edilebilir mazeretler arasında yer alıyor.

SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber