Hasan Bitmez kimdir, kaç yaşında? Hasan Bitmez hangi partiden?

Türk siyaset sahnesinde önemli bir figür olan Hasan Bitmez, Saadet Partisi'nin Kocaeli ilinden milletvekili olarak görev yapmaktadır. İşte, Hasan Bitmez'in biyografisi ve siyasi kariyerine dair temel bilgiler:

Hasan Bitmez Kimdir?

Giresun'un Alucra ilçesinde 1969 yılında dünyaya gelen Hasan Bitmez, Türkiye'nin önde gelen ilahiyatçı ve siyasetçilerindendir. İlköğrenimine İstanbul'da başlayan Bitmez, Gebze İmam-Hatip Lisesi'nden mezun olduktan sonra eğitimine El-Ezher Üniversitesi Usuluddin Fakültesi'nde devam etti.

Siyasi kariyerine Refah Partisi Gebze İlçe Teşkilatı'nda adım atan Bitmez, daha sonra Fazilet Partisi ve Saadet Partisi'nde önemli görevler üstlendi. Milli Gençlik Vakfı'nda çeşitli kademelerde aktif olarak görev alan Bitmez, 1999-2004 yılları arasında Teşkilattan Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevini başarıyla yerine getirdi.

Aynı zamanda, Gebze İmam Hatip Lisesi Mezunlar Derneği'nin kurucuları arasında yer alan Bitmez, uluslararası alanda da etkinlik gösterdi. 2008-2010 yılları arasında International Youth Form'un (IYFO) Genel Başkanlığı'nı üstlenerek gençlik alanındaki faaliyetlere önemli katkılarda bulundu.

Siyasi yaşamında Saadet Partisi Genel Merkezi'nde çeşitli kademelerde görev alan Bitmez, Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı ve Teşkilattan Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı gibi kritik görevlerde bulunarak partisinin başarısına önemli katkılarda bulundu.

Hasan Bitmez Kaç Yaşında?

1969 yılında doğan Hasan Bitmez, 2023 itibariyle 54 yaşındadır.

Hasan Bitmez Hangi Partiden?

Hasan Bitmez, Saadet Partisi üyesidir ve partisinin Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı olarak aktif siyasette yer almaktadır.

SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber