Hatay Belediyesi hangi partiden? Hatay Belediye Başkanı Lütfü Savaş kimdir, nereli?

Vatandaşlar, Hatay Belediyesi'nin hangi partiden olduğunu öğrenmek istiyorlar. Ayrıca, Hatay Belediye Başkanı Lütfü Savaş'ın kim olduğu ve nereli olduğu da araştırılan konular arasında bulunuyor.

Hatay Belediye Başkanlığı görevini Lütfü Savaş yürütmektedir. Lütfü Savaş, 1965 yılında Hatay'da doğmuştur. İlk, orta ve lise eğitimini Antakya'da tamamlamıştır. Tıp eğitimini Eskişehir Anadolu Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde almıştır. Meslek hayatına pratisyen hekim olarak başlamış ve çeşitli illerde görev yapmıştır. 2000 yılında İstanbul Okmeydanı SSK Eğitim Araştırma Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Bölümü'nde uzmanlık eğitimini tamamlamıştır.

Siyasi kariyerine 2009 yerel seçimlerinde AK Parti'nin daveti üzerine Antakya (Hatay Merkez) İl Belediye Başkanlığı adayı olarak başlamıştır. İlk seçimini %50,9 oy alarak kazanmıştır. 2014 yerel seçimlerinde Cumhuriyet Halk Partisi'nden Hatay'ın ilk ve kurucu Büyükşehir Belediye Başkanı olarak seçilmiştir. 2019 yerel seçimlerinde tekrar CHP'den aday gösterilmiş ve %55,16 oy alarak yeniden Büyükşehir Belediye Başkanı seçilmiştir.

Lütfü Savaş evli ve iki çocuk babasıdır.

Hatay Belediyesi'nin siyasi kimliği ve Lütfü Savaş'ın kişisel yaşamı hakkındaki bu detaylar, merak edilen soruların cevaplarını sunmaktadır.

SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber