Havalar ne zaman soğuyacak? Kasım 2023 sıcaklık kaç derece düşecek?

Kasım ayına yaklaştığımız şu günlerde hava sıcaklığına dair merak edilen soruların başında, "Havalar ne zaman soğuyacak?" geliyor. Özellikle İç Anadolu Bölgesi'nde doğalgaz kullanımına başlanırken, ülkenin güney bölgelerinde hava sıcaklıkları mevsim normallerinin üzerinde seyretmeye devam ediyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün güncel verilerine göre, yurt genelinde hava sıcaklıkları halen mevsim normallerinin üzerinde. Ancak bu durumun uzun sürmeyeceği belirtildi. CNN TÜRK Meteoroloji danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen, Ege, Akdeniz, Marmara ve Doğu Anadolu Bölgesi'nde sağanak yağışın etkili olacağını ve hava sıcaklıklarının 5 derece birden düşeceğini ifade etti.

Prof. Dr. Orhan Şen, yapmış olduğu sosyal medya açıklamasında önemli tarihleri ve yağış alacak bölgeleri sıraladı. Şen'in açıklamalarına göre; bugün yağış beklenmezken, Salı günü İç Ege ve Akdeniz bölgesinde, Çarşamba ise Doğu Anadolu Bölgesi'nde hafif yağış geçişleri görülecek. Perşembe günü Ege ve Marmara bölgelerinde kuvvetli yağış bekleniyor. Aynı günün akşam saatlerinde İç Anadolu Bölgesi'nde, Cuma günü ise Doğu Anadolu Bölgesi'nde yağışlar etkili olacak. Hava sıcaklığının Perşembe günü düşmesi beklenirken, Cuma günü tekrar bir artış olması öngörülüyor.

Ülkemizin dört bir yanında etkili olması beklenen yağışlar ve hava sıcaklığındaki değişikliklerle ilgili vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerektiği belirtildi.

SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber