HÜKÜMETTEN EMEKLİYE KÖTÜ HABER VAR: Hangi Emekli Temmuz Zammı Alamayacak BELLİ OLDU! En Düşük Emekli Maaşı Ne Kadar?

TÜİK enflasyon rakamlarının açıklanmasıyla memur ve emeklilerin hanesine yazılan temmuz zammı belli oldu. Temmuzda 24,73 zam alacak olan emekliler gözlerini hükümete çevirdi. Temmuz zamlı maaşlarını bekleyen milyonlarca emekli desteksiz kaldı. Milyonlarca emekliye temmuz zammı yok!

Milyonlarca vatandaşın dört gözle beklediği temmuz zammı netleşti. TÜİK 6 aylık enflasyon oranları netleşti. Aylık 1,64 yıllık 71,6 çıkan enflasyon oranları hem çalışanları hem de emeklileri harekete geçirdi. SSK ve Bağkur emeklilerinin yılın ikinci yarısı için alacakları zam oranı yüzde 24,73 oldu. Temmuz emekli zammının netleşmesiyle hükümetten yardım alamayacak olan emeklilerin oranı da netleşti. Peki, hangi emekliler zam alamayacak? İşte yanıtı..

HANGİ EMEKLİLER ZAM ALAMAYACAK?

Haziran ayı enflasyon oranı TÜİK tarafından yüzde 1,64 olarak açıklandı. Emeklinin temmuz zammını belirleyen 6 aylık enflasyon oranı yüzde 24,73 oldu. 2024 ilk 6 ayını geride bırakan emekliler yılın ikinci yarısına odaklandı. 4A'lı olan SSK ve 4B'li olan Bağkurluların kök maaşlarına artış temmuz ayında yansıyacak. Tamamlanan aylığa değil kök aylığa göre yapılacak olan emekli zamlarında kök aylığı 10 bin TL olan yaklaşık 3,6 milyon emeklinin alacağı zam yüzde 25,81’in altında kalacak. Hükümet en düşük emekli aylığını artırmazsa 7948 TL altında maaşı olan emekliler zam alamayacak.

EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI NE KADAR?

Ocak 2024 zammında en düşük emekli aylığı 10 bin TL oldu. Kök maaşı 8000 TL olan emekliler aylık 10 bin TL alıyor. TÜİK haziran enflasyon oranı yüzde 24,73’lük kök maaşı 8000 TL olan bir emekliye uygulandığında aylık eline geçecek aylık 10 bin TL olacak.

SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber