İBB YURT SONUÇLARI 2024-2025: İBB Yurt Başvuru Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak? yurt.ibb.istanbul Yurt Başvuru Sonuçları

Üniversite hayatlarına İstanbul'da devam edecek olan öğrenciler İBB yurt başvuru tamamladı. 19 Ağustos Pazartesi günü sona eren İBB yurt başvuru sonuçları beklenmeye başladı. Peki, İBB yurt başvuru sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte yanıtı..

İBB yurt başvuru sonuçları merak eden öğrenciler sorgulamaları hızlandırdı. Türkiye’nin dört bir yanından üniversite okumak için İstanbul’a gelen öğrenciler barınma imkanından yararlanmak için sıraya girdi. 2024-2025 eğitim öğretim yılı için yapılan İBB yurt başvuru işlemleri sona erdi. Başvurularını tamamlayan gençler gözlerini sonuç ekranına çevirdi. Peki, İBB yurt başvuru sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte yanıtı..

İBB YURT BAŞVURU SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

İBB yurt başvuruları 16 Ağustos ile 19 Ağustos günleri arasında yapıldı. İstanbul Senin mobil uygulamada yer alan İBB Yurt Başvuru butonundan ya da yurt.ibb.istanbul adresinden başvurularını ileten üniversiteli öğrenciler için sonuç tarihi 28 Ağustos olarak açıklandı. İBB yurt başvuru sonuçları 28 Ağustos Çarşamba gününden itibaren yurt.ibb.istanbul adresinden sorgulanabilecek. İBB yurtları 7 Eylül Cumartesi gününden itibaren hizmet verecek.

İBB YURT BAŞVURU ŞARTLARI

-T.C. vatandaşı olmak

-Örgün eğitim veren bir yükseköğretim kurumuna kayıtlı olmak

-Öğrenim gördüğü yükseköğretim kurumunun İstanbul il sınırları içinde olması

-Öğrencinin ailesinin İstanbul il sınırları dışında ikamet ediyor olması

-Taksirli suçlar hariç adli sicil/arşiv kaydı bulunmaması

-Zorunlu staj hariç brüt asgari ücret tutarının bir buçuk katı üzerinde ücretli işte çalışmamak

-Kamu personeli olmamak

-Toplu yerlerde yaşamaya engel olacak seviyede akıl ve ruh hastalığının olmadığına ve bulaşıcı hastalığının bulunmadığına dair belge sunmak

-Başvuru tarihi itibariyle 30 yaşını doldurmamış olmak

SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber