İLAÇ RAPORLARI YENİLEME SÜRESİ 2024: İlaç Rapor Süreleri Uzatılacak Mı? 2024 İlaç Rapor Süresi Ne Zaman Bitiyor?

Çok sayıda vatandaşın merak ettiği ilaç rapor süreleri araştırıldı. Son tarih yaklaşmasıyla ilaç raporlarını yenileyecek olan vatandaşlar harekete geçti. Kronik hastalığı olan vatandaşlar sürekli ilaç kullandığı için 2024 ilaç raporları yenileme süresi merak etti. Peki, ilaç rapor süresi uzatıldı mı? İlaç rapor süreleri uzatılacak mı? İşte yanıtı..

Sürekli aynı ilacı kullandığı için raporu olan vatandaşlar ilaç rapor süreleri araştırmasına başladı. Haziran ayının bitmesine sayılı gün kala gözler ilaç rapor sürelerine çevrildi. Raporlarının geçerliliğini uzatmak isteyen vatandaşlar halihazırdaki raporlarının geçerlilik süresini uzatma yapıp yapmayacağını sorguladı. Peki, ilaç rapor süresi uzatıldı mı? 2024 ilaç raporları yenileme süresi uzatılacak mı? İşte yanıtı..

2024 İLAÇ RAPOR SÜRESİ UZATILDI MI?

İlaç rapor süresi 30 Haziran 2024 Pazar günü sona ereceği açıklandı. Sağlık raporlarının geçerlilik süresine dair yapılan açıklamada, "Geçerlilik süresi 01.01.2020 tarihinden sonra sona ermiş veya erecek süreli sağlık raporu bulunan (engelli raporları dahil) ve yeniden rapor düzenlenmemiş olan kişilerin rapor süreleri 30.06.2025 tarihine kadar geçerli kabul edilmeye devam edilecek" denildi. Vergi indirim ve istisna durumlarında kullanılan engelli raporlarının geçerliliği 30 Haziran 2024 tarihinde sona erecek.

E-DEVLET İLAÇ RAPOR BİLGİSİ SORGULAMA EKRANI İÇİN TIKLAYIN

SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber