İlk Evim Konut kredisi başvurusu ne zaman? Başvuru şartları neler? İlk evim konut kredisi başvuru ekranı...

Ev sahibi olma hayali kuranların büyük bir ilgiyle beklediği 'İlk Evim Konut Kredisi' detayları netleşmeye başladı. 1.20 oranında düşük faizli kredi fırsatı sunan kampanya, ev almak isteyenlere cazip imkanlar tanıyor. İşte, İlk Evim Konut Kredisi hakkında merak edilenler:

İlk Evim Konut Kredisi Başvurusu Nereden ve Nasıl Yapılır?

İlk Evim Konut Kredisi kampanyasına başvuruda bulunmak isteyenler için detaylar şekillenmeye başladı. Başvuruların nereden yapılacağı ve nasıl bir süreç izleneceği henüz tam olarak netleşmemiş olsa da başvuru aşamasında resmi bankalar ve yetkilendirilmiş finans kuruluşları üzerinden yapılabileceği öngörülüyor. Başvuru süreci başladığında bankaların resmi internet siteleri ve şubelerinden güncel bilgilere ulaşmak mümkün olacaktır.

Başvuru Şartları Neler?

İlk Evim Konut Kredisi'nden yararlanmak isteyenler için genel olarak şu şartlar öngörülmektedir:

  • Kredi başvurusu yapan kişinin daha önce hiç ev sahibi olmamış olması gerekmektedir.
  • Konut alımı yapılacak şehirde son bir yıl içinde taşınmaz satmamış olmak, hisseli bir konuta sahip olsa dahi hisse oranının %50'den fazla olmaması gibi kriterler uygulanabilir.
  • İlk kez ev alacaklar için belli bir süredir o şehirde ikamet etme şartı da aranabilir.
  • Daha önceki kampanyalarda oturma şartı gibi kriterler de uygulanmıştır.

Başvuru şartları, kampanya detayları açıklandığında netleşecek ve resmi olarak duyurulacaktır.

İlk Evim Konut Kredisi Vade Süresi Ne Kadar Olacak?

İlk Evim Konut Kredisi'nde daha önceki kampanyalarda olduğu gibi kredi vadesinin 15 yıl olması bekleniyor. İlk kez ev alacaklar düşük faizli ev kampanyasında 120 ay dışında 15 yıl, yani 180 aya kadar bir vadelendirme imkanı sunulabilir. Bu durum, krediyi kullanacak kişilerin ödeme planını daha esnek ve uygun hale getirecek.

İlk Evim Konut Kredisi'ne dair detaylar, kampanyanın resmi olarak duyurulmasının ardından daha net bir şekilde ortaya çıkacaktır. Kampanyanın açıklanmasıyla birlikte ev sahibi olmak isteyenler, başvuru ve şartlar hakkında daha fazla bilgi edinebileceklerdir.

SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber