İlk evim kredisi kampanyası şartları neler? Düşük faizli konut kredisi başvurusu başladı mı?

Düşük faizli konut kredisi kampanyasıyla ilgili detaylar netleşiyor. BDDK, Orta Vadeli Program (OVP) kapsamında ilk ev almak isteyenlere 15 yıl vadeli, %1.20 faizli konut kredisi fırsatı sunulacağını duyurdu. Bu kapsamda, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz tarafından önemli açıklamalar yapıldı.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, "Ev konusu şöyle; ikinci ve üçüncü ev alımında krediye erişimi zorlaştırdı Merkez Bankası'yla BDDK biliyorsunuz. İlk ev alımında kredi erişimini sağlıyoruz. Orada bir düzenleme yapacağız demiştik onu bu şekilde yapmış olduk. İkinci ve üçüncü konut alımında artık pek kredi imkânı yok. İkinci, üçüncü konuta kredi imkânı olmayınca konut kredi imkânları ilk konut sahipliği için kullanılmış oluyor." açıklamalarında bulundu.

Kira ve konut fiyat artışlarının enflasyondaki olumsuz etkilerinin giderilmesi için konut arzını artırıcı uygulamalar hayata geçirilecek. İlk ev alımında düşük faizli konut kredisiyle destek sağlanırken, ikinci ve üçüncü ev alımında kredi kullanımı zorlaştırılacak. Belirli bir sayının üzerinde konut sahipliğine yönelik kredi kısıtlamaları da getirilecek.

Bu düzenlemelerle birlikte, sosyal konut projeleri kapsamında uygun fiyatlı konutlara erişim kolaylaştırılacak. Sosyal Konut Projesi çerçevesinde 100 bin konutun tamamlanması hedefleniyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın duyurması beklenen düşük faizli konut kredisi kampanyasıyla ilgili çalışmaların tamamlanmasının ardından konunun Meclis gündemine gelmesi ve yasalaşması bekleniyor. Kampanya kapsamında kredi vadesinin 15 yıl olması öngörülüyor. İlk kez ev alacaklar, düşük faizli konut kredisi kampanyasıyla uygun vadelendirme imkanından faydalanabilecekler.

SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber