İlk evim kredisi ne zaman çıkacak ve başvuru şartları neler?

Düşük faizli konut kredisi kampanyası gelişmeleri yakından takip ediliyor. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Orta Vadeli Program kapsamında ilk konutunu alacak olanlara destek çalışması yapılacağını duyurmuştu. İlk Evim Kampanyası dahilinde tamamlanacak 100 bin konutla birlikte, düşük faizli konut kredisi fırsatları sunulacak. İşte "İlk kez ev alacaklara 1.20 düşük faizli konut kredisi başvurusu ne zaman başlayacak ve şartları neler?" sorularının yanıtları...

Yılmaz: Kredi İmkânları İlk Kez Konut Alacaklara Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, yapılan Kabine Toplantısı sonrasında yaptığı açıklamada, Merkez Bankası ve BDDK ile işbirliği içinde olduklarını belirtti. İlk ev alımında kredi erişimini sağladıklarını ifade eden Yılmaz, bu kapsamda yapacakları düzenleme ile ikinci ve üçüncü konut alımında kredi imkânının sınırlanacağını, böylece konut kredilerinin ilk kez konut sahibi olacaklara yönlendirileceğini vurguladı.

Konut Kredisi Kampanyası Detayları Neler? Habertürk'ten alınan bilgilere göre, konut kredisi kampanyası kapsamında belirli standartlarda ve uygun fiyat aralığında konut edinimini kolaylaştırmak için çalışmalar yapılacak. Kamu tarafından uygun koşullarda sağlanacak konut kredileri, dar ve orta gelirli vatandaşların konut sahibi olmalarını destekleyecek.

Konut Kredisine Başvuru Şartları Neler? Daha önceki kampanyalarda uygulanan kriterlere benzer şekilde, taşınmazı alacağı şehirde son 1 yılda konut satmamış olmak, hisseli bir konuta sahipse hisse oranının yüzde 50'den fazla olmaması gibi şartlar bekleniyor. İlk kez ev alacaklar için belirli bir süredir o şehirde bulunma şartı da aranabilir.

1.20 Düşük Faizli Konut Kredisi Başvuruları Ne Zaman? Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından duyurulması beklenen düşük faizli konut kredisi kampanyası hakkında çalışmaların önümüzdeki süreçlerde tamamlanması bekleniyor. Başvuruların ne zaman alınacağı ve kampanyanın detayları, yakın bir tarihte duyurulacak.

Vade Süresi ve Diğer Bilgiler Daha önceki kampanyalarda genellikle kredi vadesinin 15 yıl olduğu görülmüştür. İlk ev alacaklar düşük faizli ev kampanyasında 120 ay dışında 15 yıl, yani 180 aya kadar bir vadelendirme imkânı sunulabilir. Detaylar kampanya açıklanmadan kesinleşmeyebilir, bu nedenle resmi duyuruların takip edilmesi önemlidir.

SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber