İnci Taneleri Piraye kimdir? Selma Ergeç kimdir, kaç yaşında, hangi dizilerde oynadı?

Kanal D'nin yeni dizisi İnci Taneleri, Yılmaz Erdoğan ve Hazar Ergüçlü gibi usta oyuncuların başrolde yer aldığı bir yapım olarak izleyicilerle buluşuyor. Dizide dikkat çeken oyunculardan biri de Selma Ergeç, Piraye karakterini canlandırarak sevenleriyle buluşuyor. İnci Taneleri'nin Piraye'si Selma Ergeç kimdir, kaç yaşında, nereli? İşte Selma Ergeç'in biyografisi ve kariyeri:

Selma Ergeç Kimdir? 1 Kasım 1978 tarihinde Almanya'nın Hamm şehrinde dünyaya gelen Selma Ergeç, Türk bir baba ve Alman bir annenin ilk çocuğudur. Babası Adanalı bir doktor, annesi ise Alman bir hemşiredir. Tıp fakültesinde öğrenci iken Türkiye'ye staja gelmiş, oyunculuk kariyerine bu süreçte karar vermiştir.

2001 yılında Best Model of Turkey yarışmasında En İyi Yürüyen Manken seçilen Ergeç, oyunculuk kariyerine "Böyle mi Olacaktı" dizisi ile adım atmıştır. Daha sonra "Yarım Elma," "Şöhret," "Körfez Ateşi" ve "Hırçın Kız" gibi dizilerde rol almıştır. "Asi" adlı dizide canlandırdığı "Defne" karakteri ile geniş bir kitle tarafından tanınmıştır. "Sis ve Gece" ve "Ses" filmlerinde başrol oynamış, "Halide Edib Adıvar"ın eserinden uyarlanan "Kalp Ağrısı" dizisinde "Azize" karakterini canlandırmıştır.

Selma Ergeç, "Muhteşem Yüzyıl" dizisinde üç sezon boyunca "Hatice Sultan" rolü ile ekranlarda yer almıştır. 2021-2023 yılları arasında "Camdaki Kız" dizisinde Selen karakterine hayat vermiştir.

26 Eylül 2015'te Can Öz ile evlenen Selma Ergeç'in, Yasmin adında bir kızı bulunmaktadır.

Selma Ergeç, şu anda İnci Taneleri dizisinde Piraye karakteriyle izleyicilerin karşısına çıkarak performansını sergilemeye devam etmektedir.

SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber