İngiltere Kralı 3. Charles kanser mi, ne kanseri? Kral Charles kimdir, kaç yaşında, eşi kim?

Buckingham Sarayı'ndan yapılan resmi bir açıklama ile Kral 3. Charles'ın kanser tedavisi gördüğü duyuruldu. Kral, tedavi sürecinde resmi devlet görevlerine devam edecek ancak halka açık etkinliklere katılmayacak. Açıklamada, Kral'ın tedavisi konusunda son derece iyimser olduğu ve görevlerine en kısa sürede dönmeyi beklediği belirtildi.

Hastalığın erken teşhis edildiği ve Kral Charles'ın tedavisine bu Pazartesi günü başlandığı başlandığı vurgulandı. Ancak kanser türüne dair detaylı bir açıklama yapılmadı, sadece prostat kanseri olmadığı ifade edildi.

KRAL CHARLES KİMDİR?

Charles Philip Arthur George Mountbatten-Windsor, 14 Kasım 1948 tarihinde Buckingham Sarayı'nda doğdu. Prenses Elizabeth ve Prens Philip'in ilk çocuğu olarak dünyaya gelen Charles, Galler dili ve tarihi eğitimi aldı. Kraliyet Hava Kuvvetleri ve Kraliyet Donanması'nda hizmet verdi.

Diana Spencer ile 1981'de gerçekleştirdiği evlilikten Prens William ve Prens Harry dünyaya geldi. Ancak evlilikleri, Camilla Parker Bowles ile yaşanan aşk skandalı ve sonrasında gelişen olaylarla sarsıldı. 1996 yılında çift resmen boşandı.

1999'a gelindiğinde, Prens Camilla'yı, annesi Kraliçe II. Elizabeth'le resmi olarak tanıştırdı. 2005 yılında, çift evlendi.

Prens Charles son dönemde kendisine ait yardım vakıflarıyla gündeme gelmişti. Charles'ın vakıflarının, Suudi iş insanına vatandaşlık sağlama ve Katar başbakanlığından milyonlarca euro nakit para alma iddiaları ortaya atılmıştı.

2022 yılında Kraliçe 2. Elizabeth'in 96 yaşında hayatını kaybetmesiyle, en büyük oğlu Prens Charles, İngiltere Kralı oldu.

SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber