İOKBS BURSLULUK ÜCRETİ 2024: İOKBS Bursluluk Ücreti Ne Kadar Oldu? MEB 2024 İOKBS Bursluluk Parası Ne Zaman Yatacak?

İOKBS 2024 Bursluluk Sınavı sonuçları açıklandı. 17 Mayıs Cuma günü erişime açılan İOKBS sınav sonuçları ardından gözler burs parasına çevrildi. 5, 6, 7, 8, Hazırlık Sınıfı, 9, 10 ve 11’inci sınıf öğrencilerine ödenecek burs ücreti 2024 zamlandı. Peki, bursluluk ücreti ne kadar 2024? Bursluluk parası ne zaman yatacak? İşte yanıtı..

İOKBS burs ücreti 2024 araştırması yapan milyonlarca öğrencinin beklediği an geldi. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen İOKBS bursluluk sınavı sonuçları açıklandı. 17 Mayıs Cuma günü erişime açılan İOKBS Bursluluk sınavı sonuçları ardından gözler burs ücretlerine çevrildi. Peki, bursluluk ücreti ne kadar 2024? Bursluluk parası ne zaman yatacak? İşte merak edilen İOKBS bursluluk ücreti 2024..

İOKBS BURSLULUK PARASI NE KADAR 2024?

Bursluluk parası ne kadar merak eden öğrenciler için hemen söyleyelim ki 2024 İOKBS bursluluk ücreti 1514 TL olarak açıklandı. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yürütülen İOKBS bursluluk parası memur maaşlarına oranla toplu sözleşme ve enflasyon rakamları dikkate alınarak hesaplanıyor. Yüzde 49.25 oranında zam yapılan İOKBS bursluluk ücreti memur maaşı katsayı oranına göre hesaplanıyor. Son olarak Temmuz-Aralık 863 TL olarak yatırılan bursluluk ücreti ocak zammı ardından Ocak - Haziran dönemi için 1514 TL olarak belirlendi. Temmuz ayında memur maaşlarına yapılacak zamla birlikte İOKBS bursluluk parasına zam gelecek.

İOKBS BURSLULUK ÜCRETİ NE ZAMAN YATACAK?

İOKBS bursluluk ücreti ödemeleri şehirlere göre farklı tarihlerde yapılıyor. 12 ay üzerinden yapılan bursluluk ödemeleri Milli Eğitim Bakanlığı’na Bağlı Resmi Okullarda Yatılılık, Bursluluk, Sosyal Yardımlar ve Okul Pansiyonları Yönetmeliği’ne göre sınavı kazandıktan sonra okula kayıt yapınca yatırılıyor. 2024-2025 İOKBS burs ödemeleri ekim ayından itibaren ödeniyor. İOKBS burs ödemeleri her ayın 25'ine kadar hak sahiplerinin hesaplarına geçmiş oluyor. İOKBS bursu sorgulama e-Okul üzerinden yapılıyor.

SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber