Iphone 3 bin TL geri ödeme nereden, nasıl alınır? Apple telefon yavaşlatma davası nedir?

Apple'ın eski iPhone modellerini yavaşlatma uygulamasına dair açılan davanın sonucunda kullanıcılara yapılan 3 bin TL geri ödeme, dikkatleri üzerine çekiyor. İşte bu geri ödemeyle ilgili detaylar ve nasıl alınacağına dair bilgiler:

Apple Telefon Yavaşlatma Davası Nedir? 2017'de ortaya çıkan "batterygate" skandalında, Apple'ın eski iPhone modellerini yavaşlatma kararı, kullanıcıları en yeni modellere geçmeye zorlama girişimi olarak yorumlandı. Şikayet eden 3 milyon belirli iPhone modeli sahibi kullanıcılar, her etkilenen model için 92 dolarlık bir ödeme alacak.

iPhone 3 Bin TL Geri Ödeme Nasıl Alınır? Geri ödemeler, 21 Aralık 2017 tarihinden önce iOS 10.2.1 veya sonrasını çalıştıran iPhone 6, 6 Plus, 6s, 6s Plus ve SE sahipleri ile iOS 11.2'yi kullanan iPhone 7 veya 7 Plus sahipleri için geçerlidir. Hak sahipleri, ödemelerini bu ay içinde almaya başlayacaklar. Geri ödeme için başvuruların 6 Ekim 2020 tarihine kadar yapılması gerekiyordu.

Apple, 2017 yılında, telefonların pilinin çok eskidiğinde cihazların performansını kasıtlı olarak düzelten bir yazılım uyguladığını kabul etmişti. Bu durum, kullanıcıların cihazlarını yavaşladığına dair hissetmelerine neden olmuş ve "batterygate" skandalına yol açmıştı.

SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber