İŞKUR Sağlık Bakanlığı Personel Alımı 2024 SON DURUM: Sağlık Bakanlığı 35 Bin Personel Alımı Başvuru Ne Zaman? 15 Bin Hemşire Alımı Başvuru Şartları

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın müjdesini verdiği Sağlık Bakanlığı personel alımı 2024 detayları netleşti. 15 bini hemşire olmak üzere 35 bin personel alımı yapacak olan Sağlık Bakanlığı detayları geldi. Peki, Sağlık Bakanlığı 35 bin sağlık personeli alımı ne zaman? İŞKUR Sağlık Bakanlığı personel alımı 2024 başvuru şartları ne? İşte yanıtı..

İŞKUR Sağlık Bakanlığı personel alımı 2024 son dakika ilanı geldi. Yeni yılda kamu iş ilanları listesi güncellendi. Yerel seçimler öncesi hazırlıklara başlayan AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Sağlık Bakanlığı personel alımı detaylarını açıkladı. Kamuya 15 bini hemşire olmak üzere 35 bin Sağlık Bakanlığı personel alımı 2024 yapılacağı öğrenildi. Peki, Sağlık Bakanlığı personel alımı 2024 şartları belli mi? İşte merak edilen soruların yanıtları..

SAĞLIK BAKANLIĞI PERSONEL ALIMI 2024 BAŞVURU

Kamu iş ilanları listesine bir yenisini ekleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Önümüzdeki ay kamuya 15 bini hemşire olmak üzere 35 bin sağlık personeli daha alıyoruz, İzmir Şehir Hastanesi dünyanın en büyük en modern sağlık komplekslerinden biridir. Bünyesinde 6 hastane barındıran bu yatırım hizmet siyasetimizin nişanesidir. Türkiye, ecdadın, Cumhuriyetin kurucularının hayal ettiği gibi siyasi, ekonomik ve askeri olarak bağımsız güç haline gelebildiği için dik duruş sergiliyor" dedi.

İŞKUR SAĞLIK BAKANLIĞI PERSONEL ALIMI 2024 ŞARTLARI

İŞKUR Sağlık Bakanlığı personel alımı 2024 başvuru şartları henüz açıklanmadı. Kamuya yeni alımlarda geçerli olan başvuru şartları sözleşmeli pozisyonları tercih eden adayların, 657 sayılı Kanunun 4 üncü maddesinin (B) fıkrası ile aynı Kanunun 48 inci maddesindeki şartları taşımaları gerekiyor. 657 sayılı Kanununun 4 üncü maddesinin (B) fıkrası ile 663 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin 45/A maddesi kapsamında istihdam edilecek sözleşmeli pozisyonlara, 5901 sayılı Türk Vatandaşlığı Kanununun 28 inci maddesi gereğince mavi kart sahibi olup mavi kartlılar kütüğüne kayıtlı adaylar ve yabancı uyruklu adaylar tercihte bulunamıyor. KPSS 2019/4, KPSS 2019/7, KPSS 2020/4 ve KPSS 2020/5 Tercih Kılavuzlarında belirtilen sözleşmeli pozisyonlara yerleşenlerin, bu kılavuzda belirtilen sözleşmeli pozisyonları tercih etmeleri sistem tarafından engelleniyor. Sosyal Güvenlik Kurumundan emekli aylığı alanlar ile 65 yaşını doldurmuş olanlar göreve başlayamıyor. Durumu “Başvuru Genel Şartlarına” uygun olmayan adaylar ile yerleştirildiği sözleşmeli pozisyonun niteliklerini taşımayan, aranan nitelik ve şartları taşıdığı halde istenen belgeleri süresi içerisinde teslim etmeyen adayların başvuruları kabul edilmiyor. İŞKUR Sağlık Bakanlığı personel alımı 2024 başvuru şartları belli olduğunda haberimize ekleyeceğiz.

SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber