İSTANBUL 1 MAYIS KUTLAMALARI 2024: İstanbul'da 1 Mayıs Nerede Kutlanacak? 1 Mayıs İşçi Bayramı İstanbul Etkinlikleri

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü etkinlikleri merak konusu oldu. Bu yıl çarşamba gününe denk gelen 1 Mayıs İşçi Bayramı yürüyüşleri araştırılmaya başladı. İstanbul Valiliği flaş açıklama geldi. Peki, İstanbul'da 1 Mayıs nerede kutlanacak? İşte 1 Mayıs İstanbul etkinlikleri..

1 Mayıs İstanbul etkinlik araştırması yapan vatandaşlar son duruma odaklandı. Her yıl büyük coşkuyla anılan 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü bu yıl çarşamba gününe denk geldi. 2024 yılında 1 Mayıs etkinlikleri merak eden çok sayıda yurttaş İstanbul genelinde yapılacak çalışmalara odaklandı. Arama motorlarında 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü yürüyüşleri sorgusu yapıldı. Peki, İstanbul'da 1 Mayıs nerede kutlanacak? 1 Mayıs nerede kutlanacak? İşte İstanbul 1 Mayıs etkinlikleri..

İSTANBUL'DA 1 MAYIS NEREDE KUTLANACAK?

AYM'nin 5 ay önce verdiği hak ihlali kararı ardından Taksim Meydanı 1 Mayıs kutlamalarına kapatıldı. İstanbul Valisi Davut Gül, 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda Taksim'in kutlamalara kapalı olacağını açıkladı. Davut Gül, "Taksim'in dışındaki herhangi bir alanda kutlanacak" diye konuştu. İstanbul Valiliği, Taksim Meydanı'nda 1 Mayıs İşçi Bayramı kutlaması için Türkiye Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu'nun (DİSK) başvurusuyla ilgili kararını açıkladı. İstanbul Valisi Davut Gül, 1 Mayıs için Taksim Meydanı hariç başka bir alan belirleneceğini duyurdu.

1 MAYIS İŞÇİ BAYRAMI KUTLAMALARI

Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, 1 Mayıs İşçi Bayramı'nı kitlesel olarak Taksim Meydanı'nda kutlayacaklarını açıklarken İstanbul Valisi Davut Gül ise, "1 Mayıs 2012 yılında itibaren Taksim’de kutlanmıyor. Dolayısıyla Taksim bu anlamda bu tür etkinliklerin tamamına kapalı. Biz başta DİSK, KESK ve benzeri kuruluşlar olmak üzere talep eden herkesle konuştuk. Taksim'de bu sene olmayacağını kendilerine izah ettik" dedi.

SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber