İstanbul trafiğe kapalı yollar hangileri 5 Kasım 2023: Bugün hangi yollar kapalı, ne zaman açılacak? İşte İstanbul Maratonu alternatif güzergahlar

Bugün İstanbul’u bir maraton heyecanı sardı. Her yıl düzenlenen ve büyük bir katılım gösteren İstanbul Maratonu bu sene de "Yüzyılın Koşusu" temasıyla koşuluyor. 45. İstanbul Maratonu, 5 Kasım Pazar günü gerçekleştiriliyor. Şehrin en önemli noktalarından biri olan 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nden başlayan maraton, tarihi Sultanahmet Meydanı'nda son bulacak. 42 kilometrelik parkur, sporcuları Dolmabahçe Sarayı ve Galata Köprüsü gibi tarihi mekanlardan geçirecek.

Fakat bu büyük etkinlik nedeniyle İstanbul’da bazı yollar, hem Anadolu hem de Avrupa yakasında trafiğe kapatıldı. Sürücülerin alternatif güzergahları kullanmaları bekleniyor. Peki, bu yollar ne zaman tekrar trafiğe açılacak? İstanbul Maratonu’nun güzergahındaki yolların trafiğe kapanma ve açılma saatleri şöyle:

  • 15 Temmuz Şehitler Köprüsü, saat 03.00 itibarıyla trafiğe kapatıldı ve maraton sonrası tekrar açılacak.
  • Ragıp Gümüşpala Caddesi, Galata Köprüsü ve çevresindeki bağlantı yolları saat 06.00’dan itibaren kapalı olacak.
  • Reşadiye Caddesi, Ankara Caddesi ve çevresindeki araba vapur girişleri, Gülhane Parkı alt ve üst girişleri ile park içi yollar trafiğe kapatıldı.
  • Sahil Kennedy Caddesi, Sirkeci'den Bakırköy'e kadar olan kısımlar için geçerli olacak şekilde trafiğe kapatıldı.

Sürücülerin kullanabileceği alternatif güzergahlar ise şunlardır:

  • Avrupa Yakası için E-5 ve TEM otoyolları maraton süresince ana alternatif güzergah olarak ön plana çıkıyor.
  • Anadolu Yakası için D-100 Karayolu ve TEM, alternatif güzergahlar arasında yer alıyor.
  • Boğaziçi Köprüsü ve Fatih Sultan Mehmet Köprüsü, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nün kapatılması nedeniyle alternatif olarak kullanılabilecek.
  • Deniz ulaşımını tercih edenler için şehir hatları vapurları ve özel halk otobüsleri farklı rotaları kullanarak hizmet verecek.

İstanbulluların, maratonun keyfini çıkarırken, şehir içi ulaşımda yaşanacak değişikliklerden etkilenmemeleri için trafik uyarılarına ve yönlendirmelere dikkat etmeleri gerekiyor. Maratonun sona ermesiyle birlikte yolların trafiğe kademeli olarak açılacağı ve normal akışın yeniden sağlanacağı belirtiliyor.

AVRUPA YAKASI'NDA TRAFİĞE KAPALI YOLLAR

Avrupa yakasında, saat 03.00 itibariyle, Gayrettepe Melas Otel önü D-100 Güney katılım ile Barbaros Bulvarı Zincirlikuyu D-100 Güney katılım, Sait Çiftçi Varyant Üstü D-100 Güney katılım ve Barbaros Bulvarı Sait Çiftçi D-100 Güney Katılımı maraton bitimine kadar trafiğe kapalı olacak. Saat 06.00 itibariyle trafiğe kapatılacak yollar arasında ise, Barbaros Bulvarı Zincirlikuyu D-100 Kuzey Katılımı -Tat Towers Önü, Metrobüs Durakları Balmumcu Tünel Girişi (Balmumcu İstikameti), Balmumcu Kavşak, Merkez Komutanlığı Işıklar, Yıldız Işıklar, Sabancı Lisesi Önü, Akdoğan Sokak Girişi,Ressam Hamdibey Sokak, Bostancı Veli Sokak, Serencebey Işıklar, Abbasağa Sokak, Ortaköy Dönüşleri, Hasfırın Sokak, Beşiktaş Meydan, Vestel Işıklar, Çiğdem Sokak Beşiktaş İskele Önü, Kadırgalar Caddesi Altbaş Işıklar, Dolmabahçe Gazhane Caddesi, Mete Kavşağı Bedri Karafakihoğlu Sokak, İnönü Cadde Başı AKM önü, İnönü Cadde MKE önü, Dolmabahçe Işıklar, Kabataş Işıklar, İnebolu Sokak (Setüstü Gelişi), Akyol Sokak Başı, Mebusan Yokuşu Sok. Başı, Fındıklı Işıklar, Deniz Liman Çıkışı, Salı Pazarı ışıklar, Boğazkesen Caddesi Defterdar yokuşu gidişleri, Boğazkesen Işıklar, Tophane Işıklar, Kılıç Ali paşa Cadde Çıkışı, Revani Sokak Gelişi, Kemeraltı Işıklar, Karaköy Meydan, Perşembe Pazarı Işıklar, Refik Saydam Caddesinden Perşembe Pazarına Giriş, Atatürk Köprüsünden Perşembe Pazarına Giriş, Şişhane Meydandan Bankalar Cadde Girişi, Çırağan Caddesi, Tershane Caddesi, Meclis-i Mebusan Caddesi, Dolmabahçe Caddesi, Kemeraltı Caddesi, Necatibey Caddesi, Barbaros Bulvarı Merkez Komutanlığı Işıklardan İniş istikameti ile Barbaros Bulvarı Beşiktaş Meydan ile Yıldız Işıklar arası yer alıyor. Ortaköy Meydan Beşiktaş İstikameti ile Dereboyu Caddesi Muvakkit Sokak girişi ve Palangalar Işıklar Beşiktaş Meydan İstikameti de sabah saatlerinden itibaren trafiğe kapalı olacak.

SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber