İUP Ekim Ayı Ödeme Takvimi: İUP Maaşları Ne Zaman Yatacak?

İşgücü Uyum Programı (İUP) maaşlarının yatacağı tarih beklenmeye başladı. İşsizlikle mücadelede önemli bir adım olan İUP maaş tarihi aratıldı. Peki, İUP maaşları ne zaman yatacak? İşte yanıtı...

İUP maaşları ne zaman yatacak?

Binlerce adayın gündeminde ilk sırada yer alan İşgücü Uyum Programı (İUP) ilk maaş ödemeleri için geri sayım başladı. İşverenler ile iş arayanların merakla beklediği İUP maaşlarının yatacağı tarih beklenmeye başladı. İşverenlere kalifiye iş gücü imkanı veren İUP maaş takvimi sizler için hazırlandı. Peki, İUP maaşlar ne zaman yatacak? İşte merak edilenler..

İUP MAAŞLARI YATTI MI? NE ZAMAN YATACAK?

İşgücü Uyum Programı ekim ayı maaşları çalışanların hesaplarına ne zaman geçecek henüz açıklanmadı. İŞKUR TYP İUP maaşlarının önümüzdeki günlerde hesaplara yatırılması bekleniyor. Resmi açıklama yapıldığında sizlerle güncel bilgileri paylaşacağız.

İUP MAAŞI NE KADAR?

İUP programında çalışılan gün sayısına göre maaş hesabı yapılıyor. Katılımcılara katılım sağladıkları günler için Yönetim Kurulu tarafından 566,73 TL cep harçlığı ödeniyor. Programın ilk 4 haftasında çalışma günleri 5 gün ve 37,5 saat olarak uygulanıyor. Sonraki haftalarda 3 gün ve 22,5 saat olarak hesaplanıyor. Bu durumda ekim ayında 5 gün aralıksız çalışan bir işçinin yaklaşık 11 bin 334 TL kazanıyor.

İUP Maaşları İŞKUR İşgücü Uyum Programı
SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber