İYİ Parti Ankara Belediye başkan adayı kim? Cengiz Topel Yıldırım kimdir, nereli, kaç yaşında?

İYİ Parti'nin 2024 Ankara Belediye Başkan Adayı Cengiz Topel Yıldırım'ın kimliği ve geçmişi merak konusu oldu. Cengiz Topel Yıldırım, 17 Ağustos 1964 tarihinde Kozaklı'da doğdu. Ailesi, Kıbrıs'ta şehit düşen pilot yüzbaşı Cengiz Topel'in anısını yaşatmak amacıyla ona bu ismi verdi.

Babası öğretmen olan Yıldırım, Köy Enstitüsü mezunu bir öğretmen olan babası için eğitimin önemini vurguluyordu. Ailesi 1971 yılında Ankara'ya taşındı, ve Cengiz Topel Yıldırım, Ankara'da eğitim hayatına devam etti. İlkokul, ortaokul ve lise eğitimini tamamladıktan sonra Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Maliye Bölümü'nden mezun oldu.

Futbol sevgisiyle de bilinen Yıldırım, amatör lisanslı futbolcu olarak Etlikspor'da oynadı. Ayrıca, Ankaragücü'nde yöneticilik yaparak futbol ile ilişkisini sürdürdü. Ankaragücü Yönetim Kurulu'nda yer aldıktan sonra 2009'da Ankaragücü 39. Dönem Kulüp Başkanı oldu. Başkanlık döneminde Ankaragücü'nün zorlu süreçlerde elde ettiği başarılarla taraftarın sevgisini kazandı.

Cengiz Topel Yıldırım aynı zamanda Ankara'nın tanınan iş adamlarından biri olarak öne çıktı. Aile şirketini genişleterek ticaret ve endüstriyel reklam alanında faaliyet gösteren bir aile şirketine dönüştürdü. Yıldırım, 2016 yılından beri Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Başdanışmanı görevini sürdürüyor.

Evli olan Yıldırım, Boran ve Emre adında iki çocuğun babasıdır. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin grup toplantısında Ankara Belediye Başkan Adayının Cengiz Topel Yıldırım olduğunu açıklamıştır.

SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber