İYİ Parti Balıkesir Belediye Başkan adayı kim? Turan Çömez kimdir, nereli, kaç yaşında, mesleği ne?

İYİ Parti, 2024 Balıkesir Belediye Başkan adayını belirledi. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, grup toplantısında yaptığı açıklamada, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanlığı için Turhan Çömez'in aday olarak gösterildiğini duyurdu. Bu gelişme, vatandaşlar ve siyasetseverler arasında büyük bir merakla karşılandı.

Turhan Çömez Kimdir?

Turhan Çömez, 22 Ekim 1965 tarihinde doğmuş olan bir Türk doktor ve siyasetçidir. İstanbul Tıp Fakültesi mezunu olan Çömez, bir süre doktorluk ve cerrahi uzmanlığı görevlerinde bulunmuştur. Siyasi kariyerine Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) bünyesinde genel başkan özel kalem müdürlüğü ve danışmanlığı ile başlayan Çömez, 22. Dönemde AK Parti Balıkesir Milletvekili olarak görev yapmıştır.

Parti içerisindeki çıkışları ve yaptığı eleştiriler nedeniyle AK Parti'den ihraç edilen Turhan Çömez, Türkiye'de bazı özel hastanelerde cerrah olarak çalıştıktan sonra, 2011 yılında İngiltere'ye göç etmiş ve burada dil eğitimi alarak doktorluk diploması elde etmiştir. İngiltere'de başarılı çalışmalarıyla dikkat çeken Çömez, Türkiye'ye dönüş yaptıktan sonra 2019'da Ergenekon davasından beraat etmiş ve 2022 yılında İYİ Parti'ye katılmıştır.

Balıkesir Belediye Başkan Adaylığı:

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı için Turhan Çömez'i gösterdi. Balıkesir'de köklü değişiklikler ve projeler yapmayı hedefleyen Turhan Çömez, İYİ Parti çatısı altında seçimlere katılacak.

Vatandaşlar, Balıkesir Belediye Başkanlığı için İYİ Parti'nin adayı Turhan Çömez'i merakla beklerken, yerel seçim atmosferi bu açıklama ile birlikte daha da kızıştı. 2024 yerel seçimlerinde Balıkesir'de siyasi arenada yaşanacak gelişmeler, şimdiden büyük bir ilgiyle takip edilmeye başlandı.

SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber