İyi Parti'den istifa eden Gökhan Zan kimdir? Hangi takımlarda oynadı?

Türk futboluna uzun yıllar hizmet etmiş olan ve genel seçimlerde Hatay'da İYİ Parti'den 2'nci sıra milletvekili adayı olan Gökhan Zan, partisinden istifa ettiğini sosyal medya hesabından duyurdu. Futbolculuk kariyeriyle tanınan Zan, özellikle Beşiktaş ve Galatasaray'da gösterdiği performansla futbolseverlerin hafızasında yer edindi.

Gökhan Zan'ın Futbol Kariyeri:

Gökhan Zan, 7 Eylül 1981 tarihinde dünyaya geldi. Profesyonel futbol kariyerine 1999'da Hatayspor'da başlayan Zan, Çanakkale Dardanelspor ve Gaziantepspor gibi takımlarda forma giydi. Beşiktaş'a transfer olan Zan, Türkiye Kupası zaferi yaşadıktan sonra Gaziantepspor'a kiralık olarak gönderildi.

2008-2009 sezonunda Beşiktaş'ta çifte kupa kazanma başarısı gösteren futbolcu, Galatasaray'a transfer oldu. Galatasaray'da da başarılı performansını sürdüren Zan, UEFA Şampiyonlar Ligi'nde mücadele etti ve Türkiye'yi 2008 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda temsil etti.

2012-13 sezonunda Galatasaray'da Cris'in takıma dahil olmasıyla transfer dedikodularına karışan Zan, Galatasaray'da kalmaya karar verdi.

Milli Takım Kariyeri:

Milli takım kariyerinde 2 kez 19 yaş altı, 7 kez 21 yaş altı milli takımlarda görev alan Zan, Türkiye'yi 2008 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda temsil etti. Toplamda 42 kez milli formayı giyen Zan, fileleri sarsamasa da savunma gücü ve liderlik özellikleriyle dikkat çekti.

İYİ Parti Macerası ve İstifası:

Gökhan Zan, genel seçimlerde Hatay'da İYİ Parti'den 2'nci sıra milletvekili adayı oldu. Ancak Zan, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla partisinden istifa ettiğini duyurdu. Gelişmeleri takip ediyor olacağız.

SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber