KAAN Uçtu 21 Şubat 2024: Milli Muharip Uçağı KAAN Kaçıncı Nesil? KAAN Savaş Uçağı (MMU) Özellikleri

Türkiye Havacılık ve Uzay Sanayi A.Ş. (TUSAŞ) tarafından üretilen Milli Muharip Uçak Kaan ilk uçuşunu yaptı. Uzunluğu 21 metre, kanat açıklığı 14 metre olan Kaan kaçıncı nesil araştırıldı. İşte milli muharip uçağı KAAN özellikleri..

5. nesil savaş uçakları arasında yer alan KAAN gökyüzüyle buluştu. Milli Muharip uçak ilk uçuşunu başarıyla tamamlayan KAAN gökyüzüne çıktı. Milli muharip uçağı KAAN uçtu. Türkiye Havacılık ve Uzay Sanayi A.Ş. (TUSAŞ) tarafından üretilen Milli Muharip Uçak Kaan ilk uçuşunu 21 Şubat Çarşamba günü gerçekleştirdi. Peki, KAAN mı Kağan mı? KAAN kaçıncı nesil? İşte milli muharip uçağı KAAN özellikleri..

MİLLİ MUHARİP UÇAĞI KAAN

Milli Muharip Uçak Kaan bugün sabah saatlerinde ilk uçuşunu yaptı. Türk Hava Kuvvetleri envanterinde bulunan eski F-4 ve F-16 uçaklarının yerini alması ve daha sonrasında ise yabancı ülkelere ihraç edilmesi bekleenn KAAN, İsrail dahil bölgedeki en güçlü hava kuvvetleri haline gelecek. Bazı özellikleri İsrail ve ABD'nin elindeki F-35'ten daha üstün olan KAAN özellikleri belli oldu.

KAAN KAÇINCI NESİL?

Milli Muharip Uçak Kaan 5. nesil insanlı bir savaş uçağıdır. Radar izini düşüren özel boyası ve tasarımıyla odak noktası olan KAAN, gövde içi istasyonları ve içerdiği yüksek teknolojiyle 5. nesil arasında yer aldı. Yerli üretim AESA radarı bulunan KAAN art yanıcı kullanmadan süper sonik hızlara çıkabiliyor. Süper seyir özelliğine sahip olan KAAN süper itki sistemi, kaska monteli nişangah, sentetik açıklıklı radar sistemi (SAR), kızılötesi arama ve takip sensörü, elektro-optik hedefleme sistemi gibi son teknoloji sistemlere sahip.

5. NESİL SAVAŞ UÇAKLARI KAAN ÖZELLİKLERİ

17 Mart 2023 tarihinde hangardan çıkarak pist başı yapan KAAN ilk uçuş görevi için girdiği testleri tamamladı. Tasarım ve imalatıyla milli olan KAAN kanat açıklığı 14, yüksekliği 6, uzunluğu ise 21 metre. Kokpiti tek kişili olan KAAN çift motoru, yüksek manevra kabiliyeti, radara düşük görünürlüğü, gövde içi silah taşıyabilmesi ve elektronik harp kabiliyeti özellikleri var. KAAN diğer özellikleri şöyle;

Mürettebat: 1

Uzunluk: 21 metre (69 ft)

Yükseklik: 6 metre (20 ft)

Kanat açıklığı: 14 metre (46 ft)

Güç kaynağı: 2 × General Electric F110-GE-129 artyakıcı turbofan(Sadece prototipler için)

Artyakıcı olmadan itki gücü: 2 × 17.155 pound-kuvvet (76 kN)

Artyakıcı ile itme gücü: 2 × 29.400 pound-kuvvet (131 kN) 8/10

Azami hız: Mach 1,8 (2.210 km/sa; 1.190 kn)

Servis tavanı: 55.000 fit (17.000 m)

G limiti: +9g / -3,5g

SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber