Kademeli emeklilik yasası çıkacak mı? Kimler kaç yaşında emekli olabilir?

Türkiye'de emeklilik sistemine dair yeni bir düzenleme geliyor. Kademeli emeklilik, çalışanların belirli bir yaşa ve prim gün sayısına ulaştıklarında kısmi olarak emekli olmalarına imkan tanıyacak. Ancak henüz resmi bir adım atılmamış olmasına rağmen, kamuoyunda tartışma konusu olan kademeli emeklilik senaryoları merak ediliyor. İşte, kademeli emeklilikle ilgili öne çıkan detaylar:

Kademeli Emeklilik Koşulları:

  • Olası kademeli emeklilik yasası çıkarsa, en az 6.250 prim günü aranacak.
  • Bu şartı yerine getiren kadın çalışanlar 43, erkek çalışanlar ise 45 yaşından itibaren kademeli olarak emekli olabilecek.

Kademeli Emeklilik Senaryoları:

  • 1999-2008 yılları arasında çalışmaya başlayanlar, 6.250 prim günü şartını sağladıklarında kadınlar 43, erkekler 45 yaşında kademeli olarak emekli olabilecek.
  • 2000 sonrasında çalışanlar için prim günü şartı artarak devam edecek ve kademeli emeklilik yaşı kadınlarda 43, erkeklerde 45 olarak belirlenecek. Örneğin, 2000'den sonra işe başlayanlarda 6.325 prim günü şartı uygulanacak.

Kademeli Emeklilik Yasası Çıkacak mı?

Kademeli emeklilikle ilgili olarak henüz resmi bir açıklama yapılmadı. Meclis'e sunulan ancak şu anda resmi bir açıklama olmayan bu konuda takip edilen senaryolara göre, prim günü sayısına ve işe başlama tarihine göre değişen kademeli emeklilik yaşları belirlenecek. Konu hakkında resmi bir açıklama yapıldığında detaylar netlik kazanacak.

SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber