KADİR GECESİ NAMAZI KILINIŞI: Kadir Gecesi Namazı Nasıl Kılınır? Kadir Gecesi Namazı Kaç Rekat? Kadir Gecesi Namazı Ne Zaman, Saat Kaçta Kılınır?

Kadir gecesi namazı nasıl kılınır merak eden vatandaşlar için araştırmalar arttı. Bin aydan daha hayırlı Kadir gecesi namazı kılacak olan Müslümanların heyecanla beklediği gün geldi. 5 Nisan Cuma günü eda edilen Kadir gecesi eller semaya kalktı. Peki, Kadir gecesi namazı kaç rekat? İşte yanıtı..

5 Nisan Cuma günü idrak edilecek olan Kadir gecesi namaz kılınışı merak edildi. Müslümanlar için özel bir yeri olan Kadir gecesi yapılacak ibadetler araştıran vatandaşlar bu gece kılınacak namaza odaklandı. Bin aydan daha hayırlı Kadir gecesi kılınacak namaz kaç rekat, ne zaman saat kaçta kılınır merak edenler için araştırmalar yanıt buldu. Ramazan ayının 27. gecesi eda edilen Kadir gecesi namazı nasıl kılınır sizler için derledik. İşte Kadir gecesi namazı kılınışı..

KADİR GECESİ NAMAZI NASIL KILINIR?

Kadir Gecesi namazı yatsı namazından sonra vitir vacibin ardından kılınır. Kadir Gecesi namazı vakti yatsı namazından sonra başlar. Tan yeri ağarıncaya, imsak kesilinceye kadar devam eder. Kadir Gecesi namazını yatsının peşine kılmayan kişiler sahurda da kılabilir. Kadir namazı kılınışı şöyle; İki rekatta bir Tahiyyata oturulur. Selamdan sonra 11 defa "Allahu ekber Allahu ekber, Lâ ilâhe illallahu vallahu ekber. Allahu ekber ve lillahi'l-hamd" denir. Bundan sonra 100 defa İşrah suresi 100 defa Kadir suresi okunur. Mümkünse kandil gecesi bir de Tesbih Namazı kılmalıdır.

KADİR GECESİ NAMAZI KAÇ REKAT?

Kadir Gecesi namazı 4 rekat veya 12 rekat olarak kılınır.

1. Rekatta: Fatiha ile 3 Kadir Suresi

2. Rekatta: Fatiha ile 3 İhlas Suresi

3. Rekatta: Fatiha ile 3 Kadir Suresi

4. Rekatta: Fatiha ile 3 İhlas Suresi

SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber