KAMUDA ÇİFT MAAŞ RESMİ GAZETE SON DAKİKA: Kamuda Çift Maaş Uygulaması Bitti Mi? Kamuda Çift Maaş Alan Bürokratlar

Yılın ikinci yarısına girişle birlikte kamuda tasarruf devrine start verildi. Ülke ekonomisini yükselişe geçirmesi beklenen kamu tasarruflarında sıra çift maaş uygulamasına geldi. Yasa düzenlemesi Resmi Gazete'de yayımlandı. Bundan böyle kamu görevlileri sadece bir görevi için maaş alacak. İşte kamuda çift maaş Resmi Gazete detayı..

Milyonlarca vatandaşın gündeminde yer alan kamuda çift maaş Resmi Gazete kararı yayımlandı. Temmuz ayına girişle birlikte ülke ekonomisini rayına sokacak önlemler peş peşe geldi. TÜİK haziran ayı enflasyon oranı aylık 1,64 yıllık ise 71,60 olarak duyuruldu. Yılın ikinci dönemine girişle birlikte memur ve emekliler için zam dönemi gelirken asgari ücretle çalışanlar için henüz bir yeni karar alınmadı. Tüm bunların yaşandığı Türkiye'de kamuda tasarruf tedbirleri uygulamaya konuldu. Peki, kamuda çift maaş uygulaması bitti mi? Kamuda çift maaş kaldırıldı mı? İşte kamuda çift maaş alan bürokratlar son durum..

KAMUDA ÇİFT MAAŞ RESMİ GAZETE

Kamuda çift maaş alan Resmi Gazete kararı geldi. Resmi Gazete'de yayımlanan düzenlemeye göre yeni karar 1 Ocak 2025 tarihinden itibaren uygulanmaya başlayacak. Düzenlemeyle her statüdeki kamu görevlileri sadece bir görevi için maaş alacak. O maaş en yüksek devlet memuru maaşını yani 98 bin TL oranını geçemeyecek.

KAMUDA ÇİFT MAAŞ UYGULAMASI BİTTİ Mİ?

Kamuda çift maaş uygulaması bitti mi 1 Ocak 2025 tarihinde sona erecek. Düzenlemeye uymayan kamu görevlilerine maaş kesintisi ya da işten çıkarma gibi pek çok idari ceza verilebilecek. Kamuda ihtiyaç fazlası olan araçların satışı yapılacak. Öte yandan sokak ve caddelerin aydınlatma giderlerinde belediye ve il özel idarelerinin genel bütçe vergi gelirleri payından yapılan kesinti oranı yüzde 20’den yüzde 30’a çıkarılacak.

SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber