Kandil Günü İlişkiye Girilir Mi? Berat Kandilde İlişki Günah Mı? Kandilde İlişki Olur Mu Diyanet Açıklaması

24 Şubat Cumartesi günü eda edilen Berat kandili kutlamaları yapan vatandaşlar bir yandan da kandilde ilişki olur mu sorusuna yanıt aramaya başladı. Çok sayıda vatandaş Berat kandili günü ilişkiye girmek caiz mi merak etti? Peki, kandilde ilişki günah mı? İşte yanıtı..

Müslüman alemi için özel olan Berat kandili günü geldi çattı. Ramazan ayının habercisi olan 2024 Berat kandili günü İslam alemi için dua, namaz, oruç gibi ibadetlerle geçirilmeye başladı. Günahlardan arınma günü olarak hafızalara yerleşen Berat kandili günü ilişkiye girmenin dini boyutu merak konusu oldu. Müslümanlar için son derece önemli olan Berat kandilde ilişki günah mı sorgulandı. Din alimlerinden beklenen açıklama geldi. Peki, kandilde ilişki olur mu? İşte yanıtı..

KANDİL GÜNÜ İLİŞKİYE GİRİLİR Mİ?

Kandil günü ilişkiye girilir mi merak edenler için hemen belirtelim ki dinde böyle bir yasak bulunmuyor. Kandillerde eşlerin birbirleriyle yakınlaşmasının dini açıdan herhangi bir mahsuru yok. Ünlü ilahiyatçı Nihat Hatipoğlu kandilde ilişki olur mu sorusuna, "Kandillerde evlenmenin, gerdeğe girmenin, eşlerin birbirleriyle yakınlaşmasının dini açıdan bir mahsuru yok. Günah değil. Bana çok soruyorlar umrede karı-koca yakınlaşabilir mi? Yakınlaşabilir tabii. Edebe aykırı değildir. Sadece ihramlıyken birleşmek ve kadın adetliyken birliktelik caiz değildir" yanıtını verdi.

BERAT KANDİLİ DUASI

Hazreti Muhammed'in (s.a.v) Berat Kandili günü ettiği dua metni şöyle; "Allah'ım! Azabından affına, gazabından rızana sığınıyorum, senden yine sana ilticâ ediyorum. Senin şanın yücedir. Sana yaptığım senayı, senin kendine yaptığın senaya denk bulmuyorum. Sana layık bir surette hamd etmekten acizim"

SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber