Kandil Simidi Tarifi Hem PRATİK Hem LEZZETLİ: Kandil Simidi Nasıl Yapılır? Mahlepli Mahlepsiz Kandil Simidi Tarifi

24 Berat kandili 24 Şubat Cumartesi günü eda edildi. Kandillerin olmazsa olmazı kandil simidi tarifi araştırılmaya başladı. Müslümanlar için oldukça özel olan kandil simidi nasıl yapılır merak konusu oldu. Pastane usulü kandil simidi tarifi geldi. Peki, kandil simidi nasıl yapılır? İşte pastane usulü kandil simidi tarifi..

Kandillerin olmazsa olmazı kandil simidi yapımı püf noktaları merak konusu oldu. Müslümanlar için özel bir yere sahip olan kandil simidi tarifi incelenmeye başladı. 24 Şubat Cumartesi günü eda edilen pastane usulü kandil simidi araştırmaları hızlandı. Milyonlarca vatandaşın merak ettiği kandil simidi nasıl yapılır araştırıldı. İsteğe göre mahlep, çörek otu ve benzeri baharatlar konularak yapılan kandil simidi en pratik tarif geldi. İşte merak edenler için mahlepli mahlepsiz kandil simidi tarifi..

MAHLEPLİ KANDİL SİMİDİ TARİFİ

Malzemeler:

1 su bardağı süt

Yarım su bardağı sıvı yağ

Yarım su bardağı yoğurt

1 adet yumurta

1 yemek kaşığı toz şeker

1 tatlı kaşığı tuz

1 yemek kaşığı mahlep

1 paket instant maya

3-3.5 su bardağı)

Üzeri İçin:

1 adet yumurta beyazı

Çörek otu veya susam

MAHLEPLİ KANDİL SİMİDİ NASIL YAPILIR?

Mahlepli ya da mahlepsiz kandil simidi tarifi için öncelikle sütü ılıtın. Derin bir kasede ılık süt, sıvı yağ, yoğurt, yumurta sarısı, toz şeker, tuz ve mahlebi karıştırın.

Karışıma instant maya ekleyip iyice karıştırın. Unu azar azar ekleyip yoğurmaya başlayın. Ele yapışmayan yumuşak bir hamur yapın.

Yoğurduktan sonra üzerini örtüp yaklaşık 1 saat kadar mayalanmaya bırakın. Mayalanan hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın.

Yuvarlayarak simit şekli verin. Hazırlanan simitleri yağlı kağıt serili fırın tepsisine aralıklı yerleştirin.

Yumurta beyazını çırpıp simitlerin üzerine sürün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar 20-25 dakika pişirin. Deneyenlere afiyet olsun..

SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber