Kar yağacak mı? Kocaeli'ye kar ne zaman yağacak? Kar yağan iller neresi, Kocaeli'ye kar yağdı mı? Hava durumu 20 Kasım 2023

Son dakika kar haberlerine göre, ülke genelinde mevsim normallerinin üzerinde seyreden sıcaklıklar, hızla yerini fırtına ve soğuk hava koşullarına bırakıyor. Birçok kentte sezonun ilk kar yağışı da gerçekleşti. Vatandaşlar, hangi illerde kar yağdığı ve kar kalınlıklarının ne kadar olduğu konusunda bilgi almak için araştırmalarına başladı. Bu sırada, henüz kar yağmayan illerdeki vatandaşlar ise İstanbul'a kar ne zaman yağacak sorularına cevap arıyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan yeni bir uyarıya göre, sağanak, kar, fırtına ve sel için 34 kentte yeniden alarm verildi. Milyonlarca vatandaş, yaşadıkları illerdeki hava durumu ve kar yağışı beklentilerini öğrenmek için araştırmalarını sürdürüyor.

CNN TÜRK Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen, canlı yayında İstanbul için beklenen kar yağışı hakkında açıklamalarda bulundu. Şen, “İstanbul'a kar Ocak ayına kadar biraz zor yağar gibi gözüküyor. Yerde kalır mı, o da biraz şüpheli. Yağışların barajlardaki etkisine bakıyoruz ama pek bir etkisi olmuyor.” ifadelerini kullandı.

İstanbul Valisi Davut Gül, İstanbul İl Koordinasyon Kurulu Toplantısında kış aylarının yaklaşmasıyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Vali Gül, "İstanbul'a ya bir ay erken ya bir ay geç mutlaka kar yağacak. Bu nedenle karla mücadelede alt yapı hizmetlerimizi şimdiden planlamamız lazım" dedi. Gül, kar yağışının ne zaman ve ne kadar olacağının belli olmadığını belirterek, şehirdeki hazırlıkların şimdiden başlatılması gerektiğini vurguladı.

Bu kapsamda, şu ana kadar kar yağışına maruz kalan iller arasında Karabük, Düzce, Bingöl, Aksaray, Bursa, Kütahya, Bolu, Ankara, Kocaeli, Muğla, İstanbul (Kartal, Pendik, Aydos Tepesi), ve Çanakkale bulunuyor. Vatandaşlar, kar yağışının etkisi altındaki illerdeki güncel durumu takip etmeye devam ediyor.

SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber