KARNE ALMAYA GİTMEK ZORUNLU MU? Karne Almazsak Ne Olur? İlkokul, Ortaokul, Lise Karne Almamanın Cezası Var Mı?

14 Haziran Cuma günü 2023-2024 eğitim öğretim yılını noktalayacak olan öğrenciler karne gününe odaklandı. Herhangi bir sebepten dolayı karnelerini alamayacak olan öğrenciler karne almazsak ne olur sorusuna yanıt aradı. Beklenen açıklama geldi. Peki, karne almaya gitmek zorunlu mu? İşte yanıtı..

Eylül ayından bu yana süren 2023-2024 eğitim öğretim yılı karne töreniyle sona erecek. Yıl boyunca aldığı puanlarla diğer bilgilerin yer alacağı karnelerini alacak olan öğrenciler yaz tatiline start verecek. 14 Haziran Cuma günü okullarına karne almaya gidemeyecek olan öğrenciler karnelerini almadıkları durumda herhangi bir yaptırımla karşılaşıp karşılaşmayacağını merak etti. İlkokul, ortaokul, lise öğrencileri karne almazsak ne olur sorusuna yanıt aradı. Peki, karne almaya gitmek zorunlu mu? Karne almamanın ceza var mı? İşte yanıtı..

KARNE ALMAYA GİTMEK ZORUNLU MU?

14 Haziran Cuma günü yılın son karnesini alacak olan öğrenciler karne günü okula gidip karne almak zorunlu değil. Birçok sebeplerle karnesini o gün alamayan öğrenciler ilerleyen günlerde okul idaresine giderek yıl sonu karnelerini alabilir. Karne almaya gidilmediği durumda öğrenciye herhangi bir yaptırım uygulanmıyor.

KARNE ALMAZSAK NE OLUR?

Öğrencinin bir mazeretten ötürü öğrenci karne almaya gidemediği durumda okulların açık olduğu süre içinde karnesini alabilir. Öğrenci ve veliler karneleri e-Okul sisteminde yer alan e-Karne bölümünden görebilecek. 14 Haziran Cuma günü karnelerini alacak olan öğrenciler 3 aylık yaz tatiline start verecek.

SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber