KARNE GÜNÜ TARİHİ 2024 MEB: Okulun Kapanmasına Kaç Gün Kaldı 2024? MEB Okullar Ne Zaman Kapanıyor? Karne Günü Ne Zaman?

Eylül ayından bu yana kesintisiz devam eden okulların kapanma günü belli oldu. MEB takvimine göre belirlenen okulların açılma kapanma tarihlerinde geri sayım başladı. Milyonlarca öğrenci ve veli okullar ne zaman tatil oluyor sorgusuna başladı. Tarih belli oldu. İşte okulların kapanma tarihi 2024..

Yaz tatil için nefeslerini tutan milyonlarca öğrencinin beklediği tarih belli oldu. 20 milyondan fazla öğrenci ile 1,5 milyon öğretmenin yer aldığı eğitim sisteminde bir senenin daha sonu geldi çattı. Okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve lise öğrencisinin gündeminde ilk sırada yer alan okulun kapanmasına kaç gün kaldı 2024 netleşti. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin tarihi verdi. Peki, okullar ne zaman tatil olacak? MEB okullar ne zaman kapanıyor? 2024 karne günü ne zaman? İşte merak edilenler..

OKULLAR NE ZAMAN KAPANIYOR?

Eylül ayından bu yana devam eden 2023-2024 eğitim öğretim yıl sonu geldi. Koca bir yılı kapatacak olan öğrenci ve öğretmenler için heyecanlı bekleyiş başladı. MEB takvimine göre 2023-2024 eğitim öğretim dönemi 14 Haziran Cuma günü sona erecek. Karnelerini alacak olan öğrenciler 3 aylık yaz tatiline start verecek.

KARNE GÜNÜ NE ZAMAN?

Milli Eğitim Bakanlığı 2023-2024 takviminde karne günü 14 Haziran Cuma günü olarak belirlendi. 10 aydır kesintisiz olarak süren eğitim öğretim döneminde ara tatiller ve bayram tatilleri tamamlandı. 20 milyondan fazla öğrencinin yaz tatilini başlatacak gün 14 Haziran Cuma olarak kararlaştırıldı. Karnelerini alacak olan ilkokul, ortaokul ve lise öğrencileri 2024-2025 eğitim öğretim yılı için enerji depolayacak.

SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber